Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’UN ‘HAVA’SI İYİ!

Orta Karadeniz Temiz Hava Merkezi Müdürü Yakup Yıldız, Samsun’da bu kış mevsiminin ılıman geçmesi ve evlerde kullanılan yakıtın azalması dolayısıyla şehrin hava kalitesinde iyileşme olduğunu açıkladı

SAMSUN’UN ‘HAVA’SI İYİ!
REKLAM ALANI
17 Mart 2023 16:13 | Son Güncellenme: 17 Mart 2023 16:15

Samsun‘da, Atakum, Bafra, Canik, Tekkeköy ve İlkadım ilçelerinde 6 adet Hava Kalitesi İzleme İstasyonu aracılığı ile Samsun’un hava kalite durumu 7 gün 24 saat sürekli olarak ölçülüp raporlanıyor. Samsun’da bulunan 8 ilin bağlı olduğu Orta Karadeniz Temiz Hava Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla daha temiz bir hava için mücadele ediyor.

SAMSUN’UN HAVASI İYİLEŞİYOR
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Yakup Yıldız, “Samsun’un mevcut hava kalitesi iyi durumdadır. İlimizde bulunan Hava Kalitesi İstasyonlarında yapılan 2022 yılı ölçümleri ile 2021 yılı ölçüm sonuçları kıyaslandığında Samsun’un hava kalitesinde yüzde 7-15 arasında bir iyileşme olduğu görülmektedir. Kış mevsiminin geçtiğimiz yıla göre daha ılıman geçmesi, böylelikle evsel ısınmada kullanılan yakıt miktarının azalarak atmosferin daha az kirletici daha az kirletici salınımın yapılması etkili olmuştur. Atakum ilçesi hava kalitesi izleme istasyonumuzda 2022 yılının Ocak ve Şubat aylarında ölçülen partikül madde 10 parametresi ortalama değerimiz 41 mikrogram/metreküp iken, 2023 yılı Ocak ve Şubat aylarında ölçülen partikül madde 10 parametresi ortalama değeri 30 mikrogram/metreküpe düşmüştür” dedi.

MOBİL UYGULAMA İLE TAKİP
Vatandaşların bir mobil uygulama üzerinden Samsun’un hava kalitesini anbean takip edebildiklerini belirten Müdür Yıldız, “Samsun’da hava kalitesi yönünde riskli bir bölge bulunmamaktadır. Hava kalitesindeki anlık değişimleri vatandaşlarımızın kolayca takip edebilmesi, günlük aktivitelerini planlayabilmeleri amacıyla bakanlığımız tarafından hava kalitesi verileri ‘Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’ mobil uygulaması üzerinden anlık olarak paylaşılmaktadır. Vatandaşlarımız web sitesi ve telefon uygulaması üzerinden bulundukları bölgeye en yakın Hava Kalitesi İzleme İstasyonumuzun verisini Hava Kalitesi İndeksi rengine bakarak kolaylıkla öğrenebilmektedir. 0-50 arasındaki iyi değer yeşil renk ile, 51-100 değer orta kalitedeki değer sarı renk ile, 101-150 arasındaki hassas kalitedeki değer turuncu renk ile, 151-200 arasındaki sağlıksız değer kırmızı renk ile, 201-300 arasındaki değer kötü değer mor renk ile, 301-500 arasındaki tehlikeli değer kahverengi renk ile gösteriliyor” diye konuştu.

 

 

Orta Karadeniz Temiz Hava Merkezi Müdürü Yakup Yıldız.

 

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.