Dolar 32,5149
Euro 34,7866
Altın 2.418,99
BİST 9.670,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Samsun’un TERME İlçesi’ne DEV YATIRIM!

Samsun’un Terme İlçesi’nde Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçeye 8,3 milyonu hibe, 6 milyonu ise ‘eş finansman’ desteği olan 14,3 milyonluk dev bir yatırım kazandırdı

Samsun’un TERME İlçesi’ne  DEV YATIRIM!
REKLAM ALANI
1 Kasım 2022 14:51 | Son Güncellenme: 1 Kasım 2022 15:19

Samsun’da, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç öncülüğünde Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında yürütülen Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odaları iş birliği ile başlanan Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi için 22 ortaklı şirketin kurulum aşaması tamamlandı. 8,3 milyonu hibe, 6 milyonu ise eş finansman ile toplam 14,3 milyonluk yatırımla faaliyete geçen şirketle makine sanayi alanında bir marka olan ilçenin daha da güçlenmesi hedefleniyor.

Terme

BAŞKAN KILIÇ’TAN AÇIK ÇEK
Terme Kaymakamı Metin Maytalman ve şirket ortakları ile tanışma yemeğinde bir araya gelen Başkan Kılıç, “Makine sanayi alanında bir marka olan ilçemizin ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması için Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında başlattığımız projenin son ayağını da tamamlayarak, tamamı Termeli iş insanlarımızdan oluşan ve belediyemizin de ortağı olduğu 22 ortaklı yeni şirketimizi kurduk. Bu akşam bir tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldik. Yaklaşık bir yıldır emek verdiğimiz projemizin en önemli ayağı tamamlandı. Birlikten kuvvet doğar anlayışı ile başlattığımız bu proje için çok gayret sarf ettik. Gayretlerimizin ve emeğimizin karşılığını aldığımızı bu akşam gördük. Terme Belediyesi olarak, ilçemizi daha da ileriye taşıyacak projeye ve böyle bir birlikteliğe öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Buradan bir kez daha yatırımcılarımıza iş insanlarımıza açık çek veriyorum. Her türlü yatırımın girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Sorunları hep birlikte aşmak için mücadele edeceğiz” dedi.

MAKİNE EKİPMAN EKSİKLİĞİNE SON
8,3 milyonu hibe, 6 milyonu ise eş finansman ile toplam 14,3 milyonluk yatırımla faaliyete geçen Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi, ilçede makine sanayisi ekipman eksikliğini gidereceğini de söyleyen Kılıç, “Makine ekipmanları artık esnafımızın, iş insanlarımızın ayağına gelecek. Makine üreticilerimiz ve sanayi esnafımız teknolojik birçok imkana daha kolay ulaşacak. Şehir dışından aldığı birçok hizmeti buradan alacak. Daha kolay ve fazla üretimin önünü açarak, ilçemizin istihdamına katkı sağlayacak” diye konuştu.

Terme

Belediye Başkanı Ali Kılıç, açıklamasının son bölümünde ise, “Projemize desteklerini esirgemeyen, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan’a, AK Parti Samsun Milletvekillerimiz Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ve Yusuf Ziya Yılmaz’a, Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, AK Parti İl Başkanı Sayın Ersan Aksu’ya ve Oka Genel Sekreteri Sayın İbrahim Ethem Şahin, Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Terme

SANAYİCİLERDEN BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR
İlçedeki diğer yatırım olanaklarının da değerlendirildiği program sırasında söz alan Termeli iş insanları, yeni kurulan şirketle ilçe sanayisinin ihtiyaç duyduğu bir makina ve ekipmanın sanayicilerin ayağına getirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Böylesine dev bir yatırımın kazandırılmasında büyük emek veren Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a katkıları ve emekleri için teşekkür ediyoruz” dediler.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.