Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

SEÇİM HEYECANI!

Samsun Balkan Türkleri Derneği 18. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan İbrahim Özdemir, tekrar başkan seçildi

SEÇİM HEYECANI!
REKLAM ALANI
27 Mart 2022 15:50 | Son Güncellenme: 27 Mart 2022 18:14

Aktif 1070 üyesi bulunan Samsun Balkan Türkleri Derneği’nin 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda derneğin 2021 faaliyet raporu ele alındı. Akabinde 420 kişinin oy kullandığı başkan seçiminde oyların tamamını alan mevcut Başkan İbrahim Özdemir, yeniden başkan oldu.

Genel kurulda konuşma yapan Başkan İbrahim Özdemir, “14 Mayıs 1987 tarihinde kurulan derneğimiz; kuruluş amaçları olan; üyeler arasında yardımlaşma, dayanışma ve haberleşmeyi sağlamak; sosyal yardımlaşmayı öncelemek, Türk kültürünün ve Atatürk ilke ve inkılaplarının birleştirici gücünü yaygınlaştırmak doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

8 KONFERANS DÜZENLENDİ
Derneğin son yıllarda başarılı projeler hayata geçirdiğini söyleyen Özdemir, şöyle devam etti:

“2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Geçmişe Açılan Pencere’ projemizi gerçekleştirdik. Bu proje ile dernek binamızda Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımlarıyla mübadele tarihi ile ilgili 8 konferans düzenledik, halk oyunları kursları düzenledik ve yine proje çerçevesinde mübadil lezzetler etkinliği düzenledik. Proje koordinatörümüz Sevda Tanyıldız ve derneğimiz kadınlar kolunun birlikte yürüttüğü mübadil lezzetler çalışmasıyla 50’ye yakın mübadil lezzet tarifleri derlenerek, sekiz köy ve mahallemizde hemşerilerimizin katılımı ile programlar gerçekleştirdik. Bu çalışma kalıcı bir eser haline getirilerek ‘Mübadil Lezzetler’ yemek kitabı olarak basıldı ve yakın zamanda 2. kez basıma girecek ve edinmek isteyen hemşerilerimize sunacağız.

HALK DANSLARI EKİBİ ÇALIŞMASI
Samsun ilimizde temsil edecek profesyonel bir Genç Balkan Halk Dansları Ekibini yetiştirmek amaçlıyoruz. Bununla beraber dezavantajlı gençlerimiz ile akranları olan gençlerin bu ekipte birlikte yer almalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Derneğimiz bu proje ile down sendromlu gençlerimize de Selanik yöresi halk oyunları eğitimi vererek, onların sosyal gelişimlerine, iletişim becerilerine ve halk oyunları ile kazanabilecekleri pek çok faydaya vesile olmak istemiştir. Bu gençlik ekibi çeşitli yaş gruplarında çocuk, genç, yetişkin ve down sendromlu çocuklarımızın halk oyunları eğitimlerini kapsamaktadır. Eğitimlerin sonunda seçilecek ve daimi olarak eğitimi derneğimizce sağlanacak olan Genç Balkan Halk Dansları Ekibi, dezavantajlı gençlerin de içinde bulunduğu karma bir ekip olacaktır. Amacımız; kültürümüzü tanıtırken, gençlerimizin daha nitelikli zaman geçirmesini sağlamak, manevi duygularını beslemek, gelenek ve göreneklerimizi, tarihimizi unutmamalarını ve engelli akranlarının sorunlarını daha yakından tanımalarını sağlamaktır. Aynı zamanda sivil toplum faaliyetlerinde yer almalarını, gönüllülük esaslı çalışmalarda bulunmalarını teşvik etmektir. Projemiz Mayıs 2022 de tamamlanacak.”

BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILIDI
Genel kurulda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da selamlama konuşması gerçekleştirdi. Kurul toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
İbrahim Özdemir başkanlığındaki yönetim kurulu ise şu şekilde: Adem Tuğral, Ayşegül Erçin, Bilgin Güneysu, Emre Yılmaz, Esen Ersoy, Harun Kordel, Serkan Korkmaz, Sibel Arı, Tarık Bozal ve Yasin Korkmaz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.