Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Seçim öncesi mi? Seçim sonrası mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın af ve askerlik yasasında yaptığı açıklamalar 23 Haziran seçimleri öncesinde erken terhis olacak askerlerin ve cezaevlerindeki mahkumların çantaları toplatmaya yetti.

Seçim öncesi mi? Seçim sonrası mı?
REKLAM ALANI
9 Haziran 2019 14:29

Kamuoyunda af olarak bilinen ceza indirimi ve yeni erken terhis konusunda çelişkili açıklamalar yapılıyor olsa da hükümet 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi yeni askerlik ve ceza indirimi yasalarını geçirmeye hazırlanıyor.

KOĞUŞLARDA ÇANTALAR TOPLANDI
Türkiye’nin en sıcak gündemi haziran ayında yaşanıyor. 23 Haziran İstanbul seçimleri bunun en büyük nedeni. Bayram sonrası siyasette ve mecliste hareketli günler beklenirken, en büyük heyecan ise askeri ve cezaevi koğuşlarında yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın af ve askerlik yasasında yaptığı açıklamalar 23 Haziran seçimleri öncesinde erken terhis olacak askerlerin ve cezaevlerindeki mahkumların çantaları toplatmaya yetti.

MECLİSTE YOĞUN MESAİ DÖNEMİ
23 Haziran tarihini kritik bir viraj olarak gören ve YSK’nın iptal ettiği seçimleri asla kaybetmeye tahammülü olmayan AK Parti’de özellikle asker terhisleri ve mahkum ailelerinden gelecek oyların hesabı yapılıyor. Yüzbinlerce aileyi yakından ilgilendiren bu iki konuda AK Parti 23 haziran seçimleri öncesinde 2 hayati yasayı bir an önce çıkarmanın hesabını yapıyor. Salı günü açılacak olan mecliste bu konuların tam netlik kazanması bekleniyor.

AK PARTİ’DE İNCE HESAPLAR
Bu iki yasanın 23 haziran sonrasına kalması durumunda hükümetin ‘İstanbul seçimlerinde oy kaybederiz’ çekincesi AK Parti’de ince hesapların yapılmasına neden olurken, Erdoğan’ın kurmaylarına ‘bu iki yasayı seçim öncesi meclisten geçirin’ talimatı verdiği söyleniyor. Mahkum aileleri özellikle MHP’nin gündeme getirdiği 5 yıllık ceza indirimi konusunun meclisten geçmesini isterken, MHP’de kendi hazırladığı tasarının hükümet tarafından dikkate alınmasını bekliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.