Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Sevgi varken şiddet niçin?

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

Sevgi varken şiddet niçin?
REKLAM ALANI
27 Eylül 2019 10:39

Sevgi varken şiddet niçin? Ne oluyor bu topluma, bu hiddet niçin? Sevgisizlik, saygısızlık almış başını gidiyor ülkede!
Sorsan; çoğu ” Bana dokunmayan yılan bin yaşasın ” diyor da; bugün bana dokunmayan yılan, yarın gelir bana da sana da öyle bir dokunur ki, vallahi feleğini şaşırırsın!
Hayat öyle uzaktan daima yüzü gülen bir çocuğun horoz şekeri yerken duyduğu o hayat değil maalesef! Hayat; artık günümüzde, basit insanların elinde, dilinde, gözlerindeki uysal çocuk, sakin delikanlı ya da sevimli bir babacan, yumuşak kalpli, melek yüzlü bir anne de değildir!
Sahi; ne oldu bu insanlara da bu kadar şiddet, kavga, yaralama, erkek- kadın demeden kanlı- bıçaklı saldırılar? Nedir bu keşmekeş? Nedir bu kısır döngü? Bu kadar kin, bu kadar öfke niçin?
Neyi paylaşamıyoruz? İhtiraslarımızın sebebi üç- beş kuruşluk ve insanlık değerleriyle ötüşmeyen ve hiç de etik olmayan; şuursuz, bilinçsiz, menfaatçi, serüvenci bir dünya özlemi, hayali mi kuruyoruz?
Artık dünyada savaşlar; her ne kadar top-tüfekle yapılsa da bir de içten bölünmeler, insanlarımızı, ülkemizi nifak, gözyaşı, ikilik ile bölme; birbirine düşürüp yok etme emellerini de görmezlikten gelemeyiz!
Aklımızı ve sağduyumuzu ön plâna çıkartıp; gerekli tedbirleri, önlemleri tez elden almalıyız yoksa elin oğlu, bizi birbirimize düşürüp, düşman etmenin mutlu hayallerini gerçeğe dönüştürmek için geceleri uyuyamayacak, bizleri huzursuz, güvensiz ve umarsız kılabilme yolunda mesafe almaya devam edecektir!
O halde; bizlere düşen; el ele, gönül gönle, sevgi, saygı ve insanlık sahnesinde; insanlık, ülkemizi sevme ve sahiplenme yolunda; birlik ve beraberlik ruhunu, o taze kanı devamlı canlı tutmalıyız!
Yoksa dünyanın gidişatı yanında bizim de ülke olarak gidişatımız dumura uğrayabilir ki; buna asla müsaade etmemeliyiz.
Gün bugündür! Gün; her türlü iç ve dış düşmanlara karşı; ülkemizi bu art niyetli kişilerden el ve gönül birliği ile korumak, huzur ve mutlu bir hayatın olumlu yönde kanalize edilmesi günüdür!
Saygılarımla.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.