Dolar 32,3948
Euro 34,6218
Altın 2.392,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

‘SİZE YAPILAN VİCDANA UYMAZ!’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Gülsan’da 1,5 – 2 Milyon TL’ye dükkan alıp 5 – 6 Milyon TL’ye, ‘size yeni dükkan veriyorum’ demek doğru değil” dedi

‘SİZE YAPILAN   VİCDANA UYMAZ!’
REKLAM ALANI
26 Ocak 2024 18:43

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Gülsan Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi. Sanayi esnafını ziyaret eden, esnafın dertlerini dinleyen, not alan Cevat Öncü, bu konuda yaşanan mağduriyetleri gidereceklerinin sözünü verdi.

CHP'li Cevat Öncü, Gülsan'da

‘MÜLKİYET HAKKI KUTSALDIR’
Dükkanların bedelinin altında kamulaştırılıp, Toybelen’de daha yüksek bedelle kendilerine yeni dükkan verilmesinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade eden sanayi esnafının sorunlarını dinleyen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Gülsan Sanayi Sitesi’nde yaşananları biliyoruz. Mülkiyet hakkı kutsaldır, anayasal bir haktır. Vatandaşın malına adeta çökercesine 45-50 yıllık 100 metrekare dükkanı, 1,5 – 2 Milyon TL’ye kamulaştırıp, 7-8 kilometre ileride Toybelen’de, yeni yapılan sanayide, 5 – 6 Milyon TL’ye ‘size yeni dükkan veriyorum’ demek doğru değil. Tabii belediye burada bir imar değişikliği kararı almış. Yetkisi dahilindedir ve alır. O ayrı bir tartışma konusu. Buraya cami yapmış, yeşil alan yapmış, beğendik, beğenmedik. Ona itiraz etmek başka bir şey. Ama kamulaştırmaları yaparken buradaki mülk sahiplerinin dükkanlarının, gerçek değerinin çok altında bedellerle alınması söz konusu. Burada çok ciddi mağduriyet var. Ben bunu her yerde her zaman gündemimde tutuyorum, söylüyorum. Buradakine benzer mağduriyet otopark ve yol kamulaştırmalarında da var. Büyükşehir Belediyesi yaptığı kamulaştırmalarda kar düşkünü müteahhit mantığıyla hareket edip, vatandaşın malını ne pahasına olursa olsun en ucuz fiyata almanın peşinde. Net ifade ediyorum. Bunu yasaya, yönetmeliğe uydurabilirsiniz ama vicdana uyduramazsınız” dedi.

‘ÇÖZÜMÜ BİRLİKTE ARAYACAĞIZ’
Cevat Öncü, sanayi esnafıyla yaptığı toplantıda konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mülkiyet hakkını vatandaştan alıp, ‘ben şehrin hizmetine sunacağım’ diyebilirsiniz ama değerini vermek kaydıyla. Biz bu konuda bilgi sahibiyiz ve hassasız. Çok soruluyor, ‘Göreve geldiğinizde ne yapacaksınız’ diye. Bu gibi şeyleri göreve geldiğimizde masadan süpüreceğim. Vatandaşlarla bunu masaya yatıracağız ve ortak akılla çözüm üreteceğiz. Bizim niyetimiz çözüm aramak. Çözümü de birlikte arayacağız.”

CHP'li Cevat Öncü, Gülsan'da

CHP'li Cevat Öncü, Gülsan'da

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.