Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘SİZLER KAHRAMANIMIZSINIZ!..’

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin Elbistan’da enkaz altından sağ kurtardığı Betül Aslı Akman, kendisini yeniden hayata bağlayan itfaiye ekibini görüntülü olarak telefonla arayıp teşekkür etti

‘SİZLER KAHRAMANIMIZSINIZ!..’
REKLAM ALANI
16 Şubat 2023 20:30

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen iki büyük deprem sonrasında hızla bölgeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri arama-kurtarma çalışmalarında büyük rol oynadı. Enkaz altındaki vatandaşlara ulaşabilmek için cansiperane mücadele eden ekipler 2 si çocuk, 2’si bebek olmak üzere 19 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı.

35 personel 5 araç ile bölgede görev yapan Samsun İtfaiyesi ekipleri zamana karşı verdikleri mücadelede depremzedeleri kurtarmanın mutluluğunu yaşadı. Bölgedeki görevleri tamamlanan ve Samsun’a dönen ekiplere enkaz altından kurtardıkları vatandaşlar tarafından teşekkür telefonları gelmeye başladı. Elbistan ilçesinde 7 katlı bir binanın enkazından depremden 18 saat sonra sağ olarak kurtarılan Betül Aslı Akman Samsun itfaiye ekiplerini telefonla görüntülü arayarak teşekkür etti.

KENDİSİNİ KURTARAN İTFAİYE
EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Görüşme sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Kendisini kurtaran itfaiye erlerine “Siz bizim kahramanımızsınız’ diye seslenen Akman, “Hepinizden Allah razı olsun sayenizde nefes alıyoruz. Çok canım yanıyordu, çok bağırıyordum. Sizin oraya gelmeniz bir mucize oldu. Sizleri çok yorduk. Hepiniz hakkınızı helal edin. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Emeğiniz çok büyük. Bizim için çok çabaladınız. Allah sizi bizi kurtarın diye göndermiş. Biz artık Allah’ım bizim canımızı al diye dua etmeye başlamıştık. Bütün ümitlerimizin bittiği anda geldiniz. En kısa sürede sizi ziyarete de gelmek istiyoruz” dedi.

‘HER CAN BİZE UMUT OLDU’
İtfaiye ekibinde görevli Yücel Aydın’da,“Biz görevimizi yaptık. Enkaz altında bir can daha çıkaralım diye müthiş çaba sarf ettik. Her çıkardığımız can bize umut oldu” şeklinde konuştu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Depremin olduğu ilk günden itibaren bütün imkan ve kabiliyetlerimizle bölgeye yardım için seferber olduk” diyerek, “Her zaman depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Halen ekiplerimiz sahada durmaksızın çalışıyor. Hem şehrimiz de hem de ülke çapında yaraları sarma adına müthiş bir birlik ve beraberlik faaliyeti sürüyor. Türkiye tek yürek olup, yaraları sarmaya çalışıyor” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.