Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

FATURA YAKTI!

Samsun’da, Büro Emekçileri Sendikası(BES) üyeleri, doğal gazdan elektriğe, benzinden kiraya hemen her kalemde yapılan zamları ‘fatura yakarak’ protesto etti

FATURA YAKTI!
REKLAM ALANI
10 Şubat 2022 19:06

BES Samsun Şubesi üyeleri, ‘Bu zamlarla yaşanmaz’ başlıklı basın açıklamasında bir araya geldi. Son günlerde doğal gaz, elektrik, yiyecek gibi hemen her kalemde yapılan zamları protesto eden BES üyeleri, tepkilerini fatura yakarak gösterdi.

BASİRETSİZ SENDİKA MEMURSEN
İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, “Bugün ülke genelinde yaptığımız eylemlerle işyerlerimiz önünde yoksulluğumuzun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarımızı yakıyoruz. Siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikaları ile basiretsiz sendika Memur Sen’in imzaladığı toplu sözleşmenin sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz” dedi.

‘DİRENİŞLER İÇİMİZİ ISITIYOR’
“Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor” diyen Yılmaz Tuluk, açıklamasında kısa şu görüşlere de yer verdi:

Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor.

‘GELECEK KAYGIMIZ ARTARAK SÜRÜYOR’
Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen artıyor.

‘ARTIK ÇİFTE SOYGUNDAN BIKTIK’
Tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette olacaktır ve bu fatura ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek, çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık. Asgari ücretliye vergi istisnasını müjdeleyip, istisna tutarı kadar asgari geçim indirimini kaldıranlardan, istisna olarak sunulan gelirden bile %18 dolaylı vergi alan anlayıştan bıktık. Ocak ayı enflasyonunu manipüle edip tüfe cinsinden %11.1 açıklayan TÜİK’ ten, bizi %5 zamma mahkum eden Memur Sen’den, daha ilk aydan maaşlarımızda ortaya çıkan enflasyon farkını müjde olarak sunan yandaş medyadan bıktık.
Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta gelen yüksek zamlarla beraber ödediğimiz vergilerde katmerlenerek artıyor. Bir taraftan elektrik dağıtım şirketleri soyuyor, diğer taraftan devlet. Artık çifte soygundan bıktık.

Yaşadığımız yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğal gaz faturalarımızı yakarak tepkimizi öfkemizi bir kez daha ortaya koyacağız. İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.