Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘SONUNA KADAR…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da yaşanan kadına şiddet olayının sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi

‘SONUNA KADAR…’
REKLAM ALANI
8 Mart 2021 17:40

AK Parti Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına şiddet konusuna ilişkin Meclis’te yeni bir komisyon kurulacağını belirterek, Samsun’da yaşanan kadına şiddet olayına değindi.

‘SONUNA KADAR KOVALAYACAĞIZ’
Samsun’un Canik İlçesi’nde 5 yaşındaki çocuğunun önünde eski eşini öldüresiye döven İbrahim Zarap ile ilgili Adalet Bakanı ile görüştüğünü söyleyen Erdoğan, “Sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını ve zaten ardından da malum kişi biliyorsunuz tutuklandı” dedi.

KADINI METALAŞTIRAN ZİHNİYET
Erdoğan, “Bizim inancımızda ve kültürümüzde kadın kocasının veya babasının malı değil, onlarla aynı haklara sahip bir insandır. Hele hele kadına sırf cinsiyetinden dolayı eziyet etmenin, kötü davranmanın, haksızlığa maruz bırakmanın hiçbir izahı olamaz. Ülkemizde Samsun’da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar sadece kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Bu tehdide karşı mücadelemize, kadını metalaştıran zihniyeti toplum bünyemizden söküp atarak başlamamız gerekiyor. Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan, velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa AK Parti olarak biz asla gelmeyeceğiz. Kişilik bozukluklarının ürünü olan saldırganlıkları, hatta cinayetleri, töre ve benzeri bahanelerle inancımıza, kültürümüze yıkmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.