Dolar 32,4837
Euro 34,8581
Altın 2.421,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

TARİHİ KARAR!

Samsun’da Unkapanı Kültür Merkezi’nin Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Tıp Fakültesi polikliniği olarak kullanılması yönünde karar alındı

TARİHİ KARAR!
REKLAM ALANI
7 Eylül 2021 16:28 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2021 16:29

Samsun’da bir önceki yönetim tarafından yapımına başlanan, yerem seçiler sonrası değien yönetimin ise maddi imkansızlıklar nedeniyle yapımını durdurduğu Unkapanı Kültür Merkezi, ‘Poliklinik’ olarak hizmet verecek.

SON SÖZÜ BAKA KOCA SÖYLEYECEK
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Unkapanı Kültür Merkezi’nin poliklinik olarak hizmet vermesi konusunda İYİ Parti, AK Parti, CHP ve MHP idarecilerinin görüş birliğine vardığını, son sözü ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın söyleyeceğini açıkladı.

50 KİŞİLİK BARINMA ALANI
Kimsesizler ve sokakta yatan vatandaşlar için kullanılması düşünülen binanın diğer siyasi parti temsilcileriyle yapılan görüşme neticesinde ‘poliklinik’ olarak kullanılması fikrinin ön plana çıktığını dile getiren Necattin Demirtaş, “Önceki dönemde sokakta gezerken cami köşelerinde ve banklarda yatan insanlar vardı. Unkapanı Kültür Merkezi’nde bunların yemek yiyip, kalabilecekleri 50 kişilik barınma alanı oluşturma fikrimiz var. Sokakta kalan kimsesiz insanlarımızı toplayacağız, takip sistemi ile de nerede olduklarını da takip edeceğiz. Kimsesiz vatandaşlarımızı topluma kazandıracağız. Topluma kazandırmak çok kolay değil belki ama en azından açlıktan ve soğuktan ölmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu projemiz, bina poliklinik olarak kullanılamazsa hayata geçecek” dedi.

TÜM PARTİLER AYNI FİKİRDE
Kültür merkezinin nasıl kullanılacağı konusundaki son sözü Bakan Fahrettin Koca’nın söyleyeceğini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:

“Unkapanı Kültür Merkezi’nin poliklinik olması konusunda bir takım görüşmeler gerçekleştirdik. Son görüşmeyi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yapacağız. Sağlık Bakanlığı’ndan da randevu istedik. Eğer bakanımız, ‘tamam’ derse projeye hayata geçecek. Bu konuda siyasi birliktelik de sağladık. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Unkapanı Kültür Merkezi’nin Samsun Üniversitesi’nin polikliniği şeklinde kullanılması noktasında fikir birliğine vardı. Biz de belediye olarak buranın poliklinik olarak kullanılmasını arzu ediyoruz. Kültür merkezi polikliniğe dönüşürse o bölge canlanır diye düşünüyoruz. Bu konuda tüm siyasi partiler ile hemfikiriz. Buranın bakanlık üzerinden borcumuza karşılık devri gerekiyor. Bakanlığın bina ile ilgili çekinceleri var. Yapılışının uygun olup olmadığı değerlendiriliyor. Bakan bey poliklinik olmasını kabul ederse Unkapanı Kültür Merkezi SAMÜ polikliniği olacak. Bakan Koca kabul etmezse orası için kredi almıştık. Kimsesizlerin ve sokakta kalanların barınması için düşündüğümüz projeyi devam ettireceğiz.”
Poliklinik konusunda fikir birliği yapan AK Parti, İYİ Parti, CHP ve MHP yerel yönetim idarecileri de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Unkapanı Kültür Merkezi hakkında vereceği kararı bekliyor.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.