Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘TARIMDA DÜŞÜŞ VAR’

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Toplantısı’nda Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Alkan’a Çarşamba Şeker Fabrikası’nın Samsunlu üreticiler için önemine değinerek, Çarşamba şeker fabrikasının biran önce hizmete girmesini istedi

‘TARIMDA DÜŞÜŞ VAR’
REKLAM ALANI
1 Nisan 2021 17:42

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın geçen yıl üretime geçemediğini belirterek, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Geçen yıl üretime başlamayı ümit ettik ama maalesef üretime geçemedik. Bu nedenle özellikle Çarşamba bölgesindeki ürünleri de bir başka yere naklettik. Pancarın başka yere nakledilmesi tabii, hepsi bir maliyet oluşturmaktadır.


‘BU SENE AÇALIM’
Buradaki son durum nedir? Tahmin ediyorum artık bu sene Çarşamba Şeker Fabrikasını hep beraber açma şansımız olur. Çünkü Çarşamba Şeker Fabrikası en genç fabrikalarımızdan biri, belki de en yeni teknolojiye sahip olan fabrikalardan birisi durumundadır.
Buradaki son durum, üretimdir, kapasitedir veya geleceği yönelik farklı düşünceleriniz var mı? Ayrıca Kota artırımı konusunda talepler var. Bunlarla ilgili bir müdahaleniz olabiliyor mu? Fire oranlarının özellikle düşük tutulduğu söylenmektedir.

‘STRATEJİK ÖNEMİ VAR’
Şeker pancarının gerçekten Türkiye ekonomisine çok ciddi katkıları var. Aynı zamanda da şeker hepimizin bildiği gibi stratejik bir ürün konumundadır. Dolayısıyla, her yönüyle, geliştirilmesi, üretilmesi, pazarlanması konusu büyük önem taşımaktadır.

‘MEVSİMLİK İŞÇİLERİN DURUMU’
Kurum bünyesinde ortalama 1.300 civarında mevsimlik işçi statüsünde çalıştırılan personel bulunmaktadır. Bunlar aslında mevsimlik gibi görünüyor ama çoğu kapasiteli insanlar, yani içinde bana mühendisin olduğunu, ustaların olduğu söyleniyor. Bunların kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışmanız var mı? Bu arkadaşların kadro talebi bulunmaktadır”

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.