Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Tecavüze yeltendi, haber yapmakla tehdit etti

Antalya’da gazeteci olduğunu söyleyip Lösemili Çocuklar Vakfı ve Engelsiz Yaşam Vakfı’nın adını…

Tecavüze yeltendi, haber yapmakla tehdit etti
REKLAM ALANI
30 Ağustos 2015 21:49

Hollanda’da yaşayan gurbetçi bir ailenin kızı olan 22 yaşındaki E.B.A., birlikte tatil yaptığı Z.S.Y.’nin arkadaşı Mahmut B.’nin Olimpos’ta odasına girip tecavüze yeltendiğini ileri sürdü. Birlikte tatil yaptığı üç çocuk annesi arkadaşı Z.S.Y. ile Fatih Polis Merkezi’ne başvuran E.B.A., 19 Temmuz’da tatil için Antalya’ya geldiğini söyledi. E.B.A., “Antalya’da ikamet eden aile dostumuz Z.S.Y. ile beraber Olimpos’a gittik. Bir süre sonra Z.S.Y.’nin arkadaşı Mahmut B. de Olimpos’a geldi. Olimpos’ta barda eğlendikten sonra Mahmut B., beni takip etti. Bana odada tecavüz etmeye kalkıştı. Ben bu nedenle kendisini jandarmaya şikayet ettim.Şikayet ettikten sonra bu kişi bana cep telefonumdan mesaj atıp şikayetimden vazgeçmem için tehdit etti. ’Şikayetten vazgeçmezsen seni haber yaparım. Bu tecavüz olayını gazetelere bastıracağım’ dedi. Şahıstan şikayetçiyim” dedi.

E.B.A. ile birlikte polise şikayette bulunan Z.S.Y. de 11 Ağustos günü tatil için Olimpos’a gittiklerini söyledi. Bulundukları yerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşınca yaklaşık 4 yıldır tanıdığı Mahmut B.’nin yanına bir arkadaşını alıp Olimpos’a geldiğini anlatan Z.S.Y., “Ben markete gittiğimde E.B.A.’nın çığlığını duydum. Odaya gittiğimde Mahmut B., E.B.A.’nın üzerindeydi. E.B.A’nın şikayeti üzerine jandarmaya ifade verdik. 17 Ağustos günü şahsın E.B.A’ya tehdit mesajları attığını öğrendim. Bana da telefon açarak ’Şikayetten vazgeçmezseniz haberinizi hazırlıyorum’ dedi. Sanıktan şikayetçiyim. Ayrıca koruma talep ediyorum” diye konuştu.

Z.S.Y.’nin talebi üzerine koruma koruma kararı çıktı. Tecavüz teşebbüsüne maruz kaldığı iddia edilen E.B.A. ise polisteki ifadesinin ardından aynı gece Hollanda’ya uçtu. Şikayet üzerine Mahmut B. hakkında soruşturma başlatıldı.

5 YIL HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

Antalya’da Lösemili Çocuklar Vakfı ve Engelsiz Yaşam Vakfı’nın adını kullanarak işadamı Hüseyin Samut’u dolandırıp, internet sitelerinde yaptığı haberlerle iftira attığı iddia edilen Mahmut B., 5 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Temmuz’da yapılan karar duruşmasında Mahmut B., ’dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl hapis ve adli para cezasına çaptırıldı. ’İftira’ suçundan da 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanığa takdir indirimi de yapmadı. İki ayrı suçtan toplam 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanığa ayrıca 6 bin lira da adli para cezası verdi. Mahkeme yargılama masraflarının da sanıktan tahsiline hükmetti.

İŞADAMINDAN ŞOK İDDİLAR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.