Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Tek derdimiz ‘Türkiye’

Bafra belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti ilçe başkanı Tuncay Yurduseven belediye başkan yardımcısı İsmail Kurt, yönetim kurulu ve meclis üyeleri Yağmurca, Hıdırellez, Dedeli ve Yörgüç mahallelerini ziyaret ederek, 16 Nisan referandumu için destek istediler. Başkan Şahin ve AK parti ilçe başkanı Tuncay Yurduseven son 10 günde 40 mahalleyi ziyaret edip anayasa değişikliğini anlattılar.

Tek derdimiz ‘Türkiye’
REKLAM ALANI
19 Mart 2017 13:11

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizde güçlü iktidarlar dönemlerinde istikrar, büyüme ve kalkınma olmuştur.  Türkiye çok büyük mesafeler kat etmiştir. Anayasa değişikliği ile bu sağlanmaktadır. 16 Nisanda vereceğimiz kararı bu gerçekler ışığında değerlendirmek gerekir. Bu nedenle ‘EVET’ diyoruz. Bizim tek derdimiz Türkiye ve milletimizdir.

 

VESAYETÇİ ZİHNİYET

Anayasalar, devleti hukukla sınırlamak için toplum tarafından hazırlanan metinlerdir. Ülkemiz siyasi tarihinde anayasalar; toplum veya temsilcileri tarafından değil, vesayetçi zihniyete sahip seçkinler tarafından, devleti hukukla sınırlamaktan ziyade, toplumu hizaya sokmak için hazırlanmış metinler olmuştur. Bugün var olan 1982 anayasası da seçkinlerin hazırladığı bir anayasadır. Bu anayasanın değişmesi için en her türlü çabayı gösterdik. Şimdi çok önemli değişiklikler milletimizin önüne geliyor. Bu değişiklikleri seçkinler değil, milletin temsilcilerinden oluşan AK Parti ve MHP hazırlamıştır. Türkiye’nin rejim sorunu, Genel Başkanımız Sn. Binali Yıldırım’ın vurguladığı gibi 1923’te bitmiştir. Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye’nin rejimi demokratik bir cumhuriyettir. 18 maddelik Anayasa değişikliğini, rejim değişikliği olarak nitelemeye yeltenenler, kafa karışıklığı peşindedirler.

REJİM NEDİR?

 

Rejim; egemenlik hakkına göre, devletin niteliği ve yapısal özelliğini kapsar. Devletin şekli Cumhuriyet, Cumhuriyetin nitelikleri ise; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olması, yapısal özelliği ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün, yani üniter devlet oluşudur. Dil Türkçe, milli marşımız İstiklal Marşı, bayrağımız ay yıldızlı bayrak ve başkentimiz Ankara’dır. Tüm bu unsurlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rejimini belirleyen unsurlardır. Bunlarla ilgili kanunda hiçbir düzenleme asla söz konusu değildir. ‘Anayasa değişikliği ile rejim değiştiriliyor’ söylemi, hayali bir söylemdir. Kanunla yapılan düzenlemenin ana omurgası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rejimiyle değil hükümet modeliyle ilgilidir. Bu model, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ olarak tanımlanmıştır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.