Dolar 32,5412
Euro 34,8528
Altın 2.426,14
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

YÖNETİM ZAFİYETİ

Bafra Devlet Hastanesi’nde pozitif vakalar ile şüpheli vakaların bir arada bulunup aynı sırayı beklemeleri vatandaşı isyan ettirdi.

YÖNETİM ZAFİYETİ
REKLAM ALANI
12 Ağustos 2020 19:21 | Son Güncellenme: 12 Ağustos 2020 19:38

Bafra Devlet Hastanesi’nde pandemi başladığı andan itibaren süren yönetim zafiyeti gün geçtikçe artıyor. Bafra Devlet Hastanesi’nde acile covid şikayeti ile gelen hastalar, diğer hastalar ile ayrılsalar bile aynı hassasiyet, şüpheli ve kesin olarak pozitif olan hastalar arasında sağlanmıyor.
SİSTEM SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR
Muhabirlerimizin ulaştığı bilgiler doğrultusunda Covid şüphesi ile hastaneye başvuran hasta sürüntü için sıraya yönlendirildikten sonra pozitif çıktığını öğrenince tekrar hastaneye yönlendiriliyor. Hastaneye gelip pozitif çıktığını anlatan vatandaş, covid olup olmadığı belli olamayan hastalar ve yurt dışına gitmek için covid testi yaptırması zorunlu vatandaşlar ile tekrar aynı sıraya alınıyor. Covid sıralarında çoğu zaman sosyal mesafeye dikkat edilmediği için pozitif hasta ile şüpheli hasta teması oluyor. Hastane yönetiminin covid hastaları için oluşturmuş oldukları sistemin insanların sağlığını tehdit ettiği öğrenildi.


“PERSONEL YOK”
Gazetemize gelen ihbarlar doğrultusunda bir vatandaşımız konuyla ilgili, “ Yatan covid hastalarının ihtiyaçları için personel yok. Kimse bakmak istemiyor. Bunun yerine refakatçi istiyorlar, hastaların ihtiyaçları onlar tarafından gideriliyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sağlık Bakanımız çıkıp uyarıyor, hassas davranmamız gerektiğini söylüyor ama bu hassasiyeti koskoca hastanenin yönetimi göstermiyor. Öyle bir sistem var ki hastanede her kuyruğun içinde pozitif hasta var. Oysa en azından yurt dışı için dışarıya çadır kurulabilir. Hem sırayı hafifletirsin hem de insanlar daha az risk altında olur. Bunu uygulamak bu kadar mı zor.” diye konuştu.


“KAPMADIYSAM BİLE SIRADA KAPTIM”
Bir diğer ihbarda bulunan vatandaşımız ise, “Covid testi yaptırmak için sırada 3 saate yakın bekledim. Sırada pozitif olanda var. Benim gibi şüphe duyan da. Kimse bir şey söylemiyor öylece bekliyorsunuz. Belki benim hemen yanımda pozitif olan var ve ben onunla 3 saat aynı ortamda bulundum. Kapmadıysam bile o anda kaptım. Kimse bu durumla ilgilenmiyor. Doktorlar perişan nereye bakacaklarını şaşırmışlar. Tek personel tek doktor bakıyor. Bıktık artık. Yönetimin ilgisizliğinden insanlar doktorlara saldırıyor. Ne vatandaşı, ne sağlık çalışanlarını düşünüyorlar. Yönetim koltuğunda oturuyor, acile gelip insanların haline ve kurdukları sisteme bakmıyorlar.” dedi.

“YÖNETİM BUNU GÖRMÜYOR MU?”
Bir başka ihbarda ise, “Covid sırasında beklerken lavaboda bir teyze bayıldı. Doktor diye bağırdık ama uzun süre kimse gelmedi. En sonunda sıradan biri çıktı doktoru getirdi. Personel yok hiçbir yerde. Doktor geldi baktı yetmedi kimse olmadığı için sedyeyi de aldı o getirdi. Oradakilerin yardımıyla teyze sedyeye alındı. Belki o anda pozitif olan olmayanla temas etti. Acilde sürüntü için beklenen alanda resmen personel yok. İnsan sağlığı bu kadar basit bir şey mi? Yönetim bunları görmüyor mu?” diye aktardı. Haber/ Asel Sema Uğurlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.