Dolar 32,5961
Euro 34,7907
Altın 2.415,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

TEZGAHLARDA BOLLUK ‘NE ALIRSAN 10 TL’

Samsun’da balık tezgahlarında istavrit, barbun, mezgit ve hamsinin kilosu 10 TL’den satılıyor

TEZGAHLARDA BOLLUK ‘NE ALIRSAN 10 TL’
REKLAM ALANI
10 Eylül 2021 17:33

Av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar bolca istavrit, barbun, mezgitle kıyıya dönüyor.Bu bolluk ise tezgahlara 10 TL olarak yansıdı.

EN UCUZ BALIK SAMSUN’DA
Havaların sıcak olmasında dolayı bazı vatandaşların balık tercih etmediğini söyleyen balıkçı esnafı Onur Can Köse, “Şu anda en fazla bol olan balıklar istavrit, mezgit ve barbun, fiyatlar 10 TL ama vatandaştan talep yok.Türkiye’nin en ucuz balık satan yeri Samsun Saathane Meydanı” dedi.

HEM UCUZ, HEM TAZE
Balıkçı esnafında Kurtça Aydın, “Şu anda Eylül’ün 10’u ve sadece palamudumuz yok. Diğer hepsi var. İstavrit, hamsi, mezgit, barbun, kalkan, somon ,çupra ne istersen var. Bu sene hamsi olacak. Palamutlarda randıman yok. Şu anda Karadeniz’de ne alırsan 10 TL. Hem ucuz hem taze hem de günlük. Harika balık. En çok barbun, mezgit, istavrit satılıyor. İstanbul’da, Ankara’da 30 lira, 40 TL, Karadeniz’de 10 TL. Garibanın kıyması, garibanın kuru fasulyesidir” diye konuştu.

Tezgahlarda yerini alan diğer balıkların kilogram fiyatları ise şu şekilde; levrek 60 TL, kefal 50 TL, çupra 40 TL, somon 30 TL.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.