Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
BİST 9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

TOFAŞ KAVŞAĞI

Ali Kavak’ın kaleminden..

TOFAŞ KAVŞAĞI
REKLAM ALANI
20 Aralık 2018 12:07 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2018 12:08

Bir çok şehrin kalıplaşmış, yıllardır çözüm bekleyen sorunları olduğu gibi Bafra’nın da yıllardır çözüm bekleyen artık ötelenmemesi, bir an önce çözüme kavuşturulması gerekensorunlarından biri olarak karşımıza çıkan problemlerden bir tanesi de TOFAŞ KAVŞAĞIdır.
Tofaş kavşağı genelde sık sık yaşanılan kazalarda gündeme gelen, akabinde unutulan halkın bir çoğunun yaya veya araç ile sıklıkla kullandığı ulaşım merkezlerinden birisidir.
GERÇEKTEN BİR ULAŞIM MERKEZİ Mİ?
Evet Tofaş Kavşağı bugün Bafra’nın en işlek ihtiyaca cevap veren halkın ulaşımında olmazsa olmaz Bafra ortalamasına göre de kazaların yoğun yaşandığı kavşaklardan birisidir.
Samsun ve Sinop yolunun bağlantı noktası olması, sanayinin ve yerleşim yerlerinin bu alanda bulunması insanların yaya ve araç ile bu yolu aktif olarak kullanmalarına ve bir çok kaza yaşanmasına sebep olan bir ulaşım merkezidir.
KAZALARIN SEBEBİ NEDİR?
Kazaların sebebinin büyük bölümü insan kaynaklı kural hatalarından oluşsa da, kazaların fazla olışmasından ötürü yöneticilerin buraya bir çözüm bulmaları gerekmektedir.
Vatandaşların genelde bana bir şey olmaz araç geliyor yaya karşıya geçerim, araçlarda kırmızı yanmadan yeşilde geçmek için biraz daha hızlanması veya kırmızı şimdiş yandı zaten deyip geçmeye çalışması bir çok yaralanmalı veya ölümcül kazalara sebebiyet veriyor.
Eyvah ben ne yaptım!!!
Geç kaldın, eyvah bir şey ifade etmiyor!!!
Keşke, eyvah cümlelerini kullanmamak için kurallara uyalım uymayanları uyaralım!!!
Ne kendimizin ne de başkalarının hayatını karartmayalım…
Hiç merak ettik mi yıllık burada yaşanılan kazaların sayısını, hiç araştırdık mı burada yaralanan, ölen insanlarımızı, kaybettiğimiz değerlerimizi.
KAZALAR ÖNLENEBİLİR Mİ?
Öncelikle bir yrde bir şey yapılacak, orada bir çalışma olacak ise oranın iyi okunması gerekir.
Bu kavşağımızda Samsun Sinop yolu gerçeğini ve orada ki yoğun trafiği iyi analiz edip transit geçiş ile şehir trafiğini birbirinden ayırmamız, bunu yaparken de şehir görselliğini dikkate almak gerekir.
ŞEHRİN GÖRSELLİĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAK PROJE GEREKLİ
Güzel bir mimari çalışma ile transit geçişi alttan verebilirsek, sağa sola gidişleri şeritler ile ayırabilirsek çevre düzenlemesi ile şehrimize yakışır bir görsellikle göbeğe de şehrimizi temsil eden motifler ile süslesek halkımız rahat etse kazalarımız azalsa olmaz mı?
En azından insanlarımızın rahat bir şekilde karşıya geçebilmeleri için şehir estetiği anlamında alt geçit ile de en azından yayalarımızı bu sıkıntıdan kurtarabiliriz.
TOFAŞ KAVŞAĞI PROBLEMİ ÇÖZÜLEBİLİR Mİ?
Vatandaşlarımızın yaya olarak sıkıntıya kalmamaları, araçlarımızın karşıya geçebilmek için en az iki kere kırmızıya yakalanmadan karşıya geçebilmelerl, canlarımızın, evlatlarımızın sürekli buralarda kazaya karışmaması için her platformda burayı gündeme getirebilirsek, yetkililere sesimizi net bir şekilde duyurabilirsek, bu projenin ne kadar gerekli olduğunu doğru dürüst bir şekilde anlatabilirsek buraya geçici değil kalıcı bir projeyi getirebiliriz.
Tofaş kavşağı meselesini çözebilmek için daha kaç kaza olması, kaç kişinin yaralanması, kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekiyor.
Yetkililere sesleniyoruz !!!
BENİM VATANDAŞIMIN SAĞLIĞINDAN DAHA DEĞERLİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR…

REKLAM ALANI