Dolar 32,4676
Euro 34,7142
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sanattan korkmayınız!

Pervin GÜN’ün kaleminden..

Sanattan korkmayınız!
REKLAM ALANI
21 Aralık 2019 09:00 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2019 19:19

İnsanlarımızın mutluluğunu artıracak sebeplerimizin giderek tükenmekte olan ülkemizde sanat merkezlerimiz de ülke genelinde teker teker yıkılıyor.
Güzel ama şanssız Samsunumuz’da da Atatürk Kültür Merkezimiz yıkılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yapmış olduğu açıklama ile Samsun’un eski havaalanı arazisine yeniden inşası olacak…
Yani şehirden uzaklaşacak ve ulaşımı zorlaşacak. Yerine ise fuar alanı yapılacak.
Bildiğim kadar Samsun’un fuarı var.
Enteresan olan, 2017 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan eski havaalanının bulunduğu 260 dönümlük araziye partisinin Atakum İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, eski havaalanının bulunduğu alan için Ankara’da ilgili bakanlık ile görüşmeler yaptıklarını belirterek ;”Eski havaalanının bulunduğu 260 dönümlük araziye kent parkı yapacağız. Samsun’un yeni ciğerleri ve açık alanı olacak. Samsun denince akla gelen en güzel alanlardan biri olacak. Samsun’a yakışacak diye düşünüyorum.” ifadesini kullanmıştı.
Sahi ne oldu?
Git gide yok olmaya mecbur mu bırakılıyoruz ne?
Ne hikmettir ki; bir bir ortadan kaldırılıyor sanat ve kültür merkezlerimiz
Amaç nedir?
Önce eğitimimiz sonra sanatımız…
Oysa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürkümüz ne demişti “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”… diyerek özetlemişti gelişmede ve ilerlemede sanatın üstünlüğünü.
Sanat ve kültür merkezlerimiz, opera ve tiyatrolarımız, müzeler ve konservatuvarlarımız maalesef bomboş.
Anlaşılıyor ki; M. Kemal Atatürk’ten bu yana toplumumuz giderek sanattan uzaklaşmaya ve sanat anlayışımız da avamlaşmaya devam ediyor.
Nedir bu sanat düşmanlığı?
Oysa sanatçı yetiştiren bir toplum kindar bireyler yetiştirmez.
Bilinir ki, bilim ve sanatı içselleştirilmiş bir toplumda kadınlara şiddet ve çocuklara tecavüz olamaz. Çünkü sanatçı bir ruh bir çocuğun masumiyetini ve kadının üstünlüğünü bilir.
Kitap, dergi kâğıdı tekelleştirip fiyatı uçuruluyor, dar gelirlinin alamayacağı bir hale getiriliyor. İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf ders müfredatı sık sık değiştirilip müzik ve resim seçmeli hale getiriliyor.
Sonuç?…
Üretemez hale geliyoruz…
Çocuklarımızın hayal gücünü ellerinden alıyoruz ve ardından hiçbir şekilde düşünemeyen, düşündüğünü anlatamayan, robotlaşmış bir toplum olmaktan kaçamıyoruz.
Şimdi sayın yöneticilerimiz; sanattan bu kadar korkup uzaklaşmayın. Sanattan zarar gelmez. O bizi iyileştirir. Size düşen, toplumumuzun ihtiyacı olan bu ruhsal gıdanın gelişmesine ve icra edilmesine imkânlar yaratmak. Sanatı yoksunluk değil, vazgeçilmez kılmak.
Çünkü ‘yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir.
‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkâr olamazsınız’.M. Kemal Atatürk

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.