Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

İçimizdeki canavarlar!

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

İçimizdeki canavarlar!
REKLAM ALANI
7 Eylül 2019 10:00 | Son Güncellenme: 6 Eylül 2019 18:23

Bu ülke, bu toplum, bu memleket ne çektiyse dilinden, elinden ve belinden çekmiştir! Hep “BEN ” merkezli bir coğrafyadan; insanî ilişkilerden “BİZ” diyemeyen, demeye fırsat ve imkân da tanımayan, birbirine ve benliğine yabancı, garip bir toplumun çocukları olduk!
Peki, neydi bu bizi; birbirimize düşman eden kavramlar, faktörler? Birincisi ve bence en önemlisi; madde âleminden mana âlemine intibak etmekte oldukça geç kalışımız, sevgi ve saygı gibi güzel melekelerimizi, düşüncelerimizi pasiften aktif alana çeviremeyişimiz, temel hak ve hürriyetlerimizi hep yanlış veya kasıtlı yorumlamaktan ve daha bunun gibi yüzlerce sebepten, birbirine yabancı bir insanlar topluluğuna merhaba dedik!
Ali baba ve Kırk Haramileri’ n servetini, hazinesini mi bölüşemedik? Bizlere uzatılan her eli sanki bize öp mü dediler? Tabi ki bunların hiçbirisi de değildi asıl sebep! Asıl sebep; içimizdeki canavarlara verdiğimiz aşırı tavizler, dostluk ve arkadaşlık gibi değerli kavramları değersiz kılma çabalarımız ve katlanmaya mecbur edilişimiz!
Peki, niçin bu içimizdeki canavarları azaltacağımıza; sayılarının hızla artmasına çanak tuttuk, göz yumduk? “Atı alan Üsküdar’ı geçti” sözündeki gerçek miydi bizi bu konuda mağlup eden sebep?
Niçin aşırı taviz verdik bu içimizdeki canavarlara? Şehir magandaları, kadına şiddet katilleri, çocuk katilleri, trafik canavar ve magandaları, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerimizde her Allah’ın günü; bitip tükenmek bilmeyen insanlık dışı görüntüler ve daha neler neler!
Elbette; bu sert ve çirkin görüntüler, sadece bu sözünü ettiğimiz büyük şehirlerde değil; yurdumuzun her yerinde de olabilen rutin ve günlük olaylar zinciri.
Eğer en kısa zamanda; caydırıcı yaptırımlar uygulayamazsak; bu içimizdeki canavarların iştahı daha da artacak ve sonu bizlere, ülkemize ve topluma, çocuklarımıza, kadınlarımıza karşı daha da şiddeti boyutlara ulaşacaktır!
Bizden söylemesi; gerisi sizlerin anlayışına, görüşüne ve takdirinize kalmış. Allah sonumuzu hayreylesin inşallah!
Saygılarımla.
Oktay ZERRİN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.