Dolar 32,5854
Euro 34,7959
Altın 2.511,26
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Unutulanlar;

Unutulanlar;
REKLAM ALANI
24 Şubat 2021 19:22 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2021 19:23

Hep diyoruz ya dünya değişiyor. Teknoloji gelişiyor, insanoğlu uzaya gidiyor. Bizler ise dünyanın değişen düzenine ayak uydurmaya çalışıyoruz. Büyük bir hırsla çok daha çok para kazanmaya çalışıyoruz. Bir evimiz varken ikinci bir ev almaya çalışıyoruz. Allah herkese zenginlik versin. Her şey versin. Ama dünyada her şey değişse de değişmeyen bir şey var. Umutsuz bakışların sönmemesi. Bazen elimizi taşın altına koymak deriz ya. Tam burası işte. Dünyada yıllık olarak hesap edilen 500 milyar dolarlık gıda israfını düşününce, bakıyorum ki aslında hiçbir şey düşünmüyormuşuz gibi hissediyorum kendimi. Hani sofraya otururken her gıdadan dolu dolu masamızı süslemesi, hani diyoruz ya çocuğum yeter ki yesin, yeter ki istesin. Yapamayacağımız hiçbir şey olmasın istiyoruz. İşte tam da sözün bittiği yer. Çocuklarımız yaşasın istiyoruz. Büyüsün sağlıklı gelişsin istiyoruz. Tabi ki her anne babanın en doğal hakkı. Beslemek büyütmek okutmak. Topluma faydalı bir birey olmasını hayal etmek. Gönül isterdi ki bu hayallerimizde unutulanlarda olsun. Soframızdan artan bir zeytinin, bir parça ekmeğin, bir parça peynirin, fazladan çöpe attığımız yemeklerin, unutulanları unutmamak adına unutturmamak istedim.
Unutulanlar da bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız. Onlar unutuldukça, dünyada sevgi unutulacaktır, dostluklar yarım kalacaktır, barışlar sözde olacaktır. Onlar unutuldukça, yeni yuvalar kurulamayacaktır. Şöyle bir soru sorsam; paranın esiri olmak mı, yoksa unutulanların yaveri olmak mı!!!
Hayatta yaşanılan her şeyi unutmamak adına, o umutsuz yaşayan bakışlar…….
O masum ve çaresiz bakışlar değişmedikçe, DÜNYA DEĞİŞMİŞ BANANE.

Hakan Temur

Veteriner Hekim

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.