Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘VAHŞİ HAYAT’ POLİSİ!

Samsun’da polis memuru Caner İnan, dedektif gibi iz sürüyor, vahşi hayatı görüntülüyor

‘VAHŞİ HAYAT’  POLİSİ!
REKLAM ALANI
27 Haziran 2021 16:19

Samsun’da, doğada kamp kurarak özel fotokapanı ile vahşi hayatı görüntüleyen polis memuru, belgesel niteliğinde işler ortaya çıkarıyor.

Kamuflajını giyiyor, doğaya kamp kuruyor. Polislik mesleğinden fırsat bulduğu anda doğada nesli tükenme tehlikesinde olan canlıları görüntülüyor. Samsun’da görevli Polis Memuru Caner İnan, yoğun iş temposundan vakit bulduğu anlarda çektiği görüntüler ve doğaya kurduğu fotokapanlarla vahşi hayatı kaydediyor.

VAHŞİ DOĞA BELGESELCİSİ
Meslek hayatına 2001 yılında Artvin’de başlayan, akabinde Manisa’da görev yaptıktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde mesleğini sürdüren Polis Memuru Caner İnan, doğada yaşayan canlıları belgeliyor. Küçük yaşında doğaya merak saran ve çalıştığı şehirlerinde doğayla iç içe olmasını bir avantaj bilen Polis Memur Caner İnan, kendi kısıtlı imkanlarıyla belgesel gibi görüntüler çekiyor. Şu ana kadar Samsun’da ormanlık alanlarda doğaya yerleştirdiği fotokapanlar veya kendi çekimleriyle kurt, karaca, sakar porsuk, peygamberdevesi böceği, kurt örümceği, kertenkele, bukalemun, ağaçkakan, tarla kiraz kuşu, nadir görülen zehirli ve etçil olan sarı örümcek gibi canlıların etkileyici görüntülerini çeken İnan, yaptığı işten büyük haz duyduğunu söyledi.

YAŞAM ŞEKİLLERİ HAYRET VERİCİ
Doğadaki canlıları kaydetmekten haz duyduğunu söyleyen Caner İnan, “Hayvanları görüntülemek, canlıları belgelemek, belgelerken canlıların doğadaki yaşam standartlarını, hallerini izlemek bana ayrı bir haz veriyor. Bunları arşivlemek daha farklı bir duygu oluyor. Burada sürüngenlerden böcekgillerden, eklem bacaklılardan, dağdaki kurt, domuzlardan tamamen hepsini görüntülemeye çalışıyorum. Bu şekilde bazı arkadaşlarımız sadece kuş çekimi tarzına yönelmişlerdir. Bize, canlıların tamamını inceleyerek tüm yönleriyle havyan popülasyonunu görüntülemek daha güzel bir zevk veriyor. Tabii, canlıların yaşam şekillerini gördükçe hayrete düşüyorum” dedi.

EKSTRA FOTOKAPANLAR KULLANILIYOR
Fırsat bulduğu zamanlarda hemen ormanlık alanları gittiğini ifade eden İnan, “Bu çekimleri, tamamen kendi imkanlarımla yapıyorum. Yaptığımız işler yüksek teknoloji olduğu için biraz maddiyata dayanıyor. Ekstra fotokapanlardan faydalanıyoruz. Gece dağda kalıyorum. Kamp kuruyorum. Samsun’un yörelerinde Vezirköprü Kunduz Ormanları, Ankara yolu üzerinde Havza ve Kavak bölgelerinde bir hafta en fazla kalabildiğimiz zamandır. Destek almadığımızdan dolayı tamamen kendi imkanlarımızı kullandığımızdan biraz kısıtlı oluyor. Biz bu kısıtlamaları ayrı bir caba göstererek gidermeye çalışıyoruz. Canlılara yaklaşma esnasında kullandığımız teknoloji daha güzel olsa, daha orijinal işler ortaya çıkacak” diye konuştu.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.