Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

 Vali Kaymak: “İlimizde yoğun bir şekilde maske üretilmesi lazım”

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Son genelgeyle ilimizde çok sayıda maske ihtiyacı ortaya çıktı. Pazarlarda, toplu taşımada herkesin maske takması lazım. İlimizdeki maske üretim kapasitemizi araştırdık. Bugün Pandemi Kurulu’nu topladık. İlimizde yoğun bir şekilde maske üretilmesi lazım” dedi

 Vali Kaymak: “İlimizde yoğun bir şekilde maske üretilmesi lazım”
REKLAM ALANI
5 Nisan 2020 18:45

Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol üzerine Atakum Gençlik Merkezi’nde gönüllüler koruyucu siperlik üretiyor. Üretilen siperlikler sağlık çalışanlarına dağıtılacak. Merkezde şu ana kadar bin üretim yapıldı.

10 BİN SİPERLİK ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR
Yapılan üretimi yerinde gören Samsun Valisi Osman Kaymak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaymak, “Son genelgeyle ilimizde çok sayıda maske ihtiyacı ortaya çıktı. Pazarlarda, toplu taşımada herkesin maske takması lazım. İlimizdeki maske üretim kapasitemizi araştırdık. Bugün Pandemi Kurulu’nu topladık. İlimizde yoğun bir şekilde maske üretilmesi lazım. Öncelikle sağlık çalışanlarımızın ihtiyacı karşılanıyor ama halkımızın da yoğun bir şekilde maskeye ihtiyacı var. Mutlaka vatandaşlarımızın sosyal mesafeye dikkat ederek dışarıya çıktıklarında mutlaka maske yerine geçecek bir malzemeyle ağız ve burunlarını kapatmalarını istiyoruz. Şu an yeterli kapasite yok. Üreten yerler var ama küçük çaplarda. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da konuştuk. Şu an şehrimizde asıl ihtiyaç bez bulunmuyor. Maske üretecek hammaddesi kumaşı bulunmuyor. 10 bin siperlik üretilmesi hedefleniyor. Gaziantep’ten veya başka bir yerden getirilmesi konusunda çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

“CİDDİ MANADA MASKE TALEBİ OLUŞMAYA BAŞLADI”
Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise “Şu anda sağlık çalışanları için maske sıkıntımız yok. Sağlık Bakanlığımız tüm maske tedariklerini yaptı. Son genelgeyle vatandaşın da tamamen maske kullanması gerektiği için ciddi manada bir talep oluşmaya başladı. Burada illaki bizim taktığımız cerrahi maskeler olması gerekmiyor. İki katlı üç katlı mendiller maske yerine geçebilir. Hanımlar tülbentleri iki katlı üç katlı bir şekilde kenarlarına bir lastik takarak maske yerine kullanabilir. Önemli olan dışarıdan olabilecek bir enfeksiyona karşı kendimizi korumak” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatıyla Türkiye genelinde gençlik merkezlerinde siperlik üretimi başladı. Siperlikleri öncelikle sağlık çalışanlarımıza, hastanede fedakarca çalışan arkadaşlarımıza hediye edeceğiz. Onlara destek olmaya, elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Sosyal mesafe kurallarına uyarak imalat yapan gönüllüler, ürettikleri 1000 yüz koruyucu siper maskeyi sağlık çalışanlarına ulaştırması için Samsun Valisi Osman Kaymak’a teslim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.