Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

‘VAR OLUŞ SORUNUMUZ…’

Fakülte yöneticilerine seslenen Rektör Ünal, “Eğitim revizyonu sürecini ‘OMÜ’nün var oluş sorunu’ olarak görüyoruz” dedi

‘VAR OLUŞ SORUNUMUZ…’
REKLAM ALANI
7 Temmuz 2021 15:38 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2021 17:11

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, eğitim revizyonu sürecini ‘üniversitenin var oluş sorunu’ olarak gördüklerini söyledi.

EĞİTİMDE REVİZYON VE YAPILMASI GEREKENLER
Donanımlı öğrenciler yetiştirerek Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak uluslararası rekabette Türkiye’yi güçlendiren bir eğitim programı oluşturmak amacıyla tüm birimlerde eğitim revizyonu başlatan ve ikinci aşamaya geçen OMÜ yönetimi, fakülte yöneticileriyle bir araya gelerek sahaya inmelerini istedi. Rektörlük eski Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak ile Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep fakülte yöneticileriyle istişare ederek eğitimde revizyonu ve yapılması gerekenleri değerlendirdi.

ANALATİK ELEŞTİREL DÜŞÜNME, GİRİŞİMCİLİK
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, fakülte bazlı yapılan değerlendirme toplantılarından hareketle üniversite genelinde eğitimde güncelleme çalışmalarının gerçekleştirilmesi sürecinde sistematik bir akışın takip edilmesi maksadıyla Eğitimde Revizyon Kılavuzu hazırlandığına dikkat çekti. Eğitim revizyonu sürecinde belli bir noktaya gelindiğini belirten Rektör Ünal, bu süreci ‘üniversitenin var oluş sorunu’ olarak gördüklerine dikkat çekti. Ortak çalışma kültürünün geliştirilerek yetkinlikleri ortaya çıkarmaya çalışacaklarını belirten Rektör Ünal, “Eğitim revizyonunun ilerlemesini takip edecek bir heyet oluşturduk. Yönetim olarak karar verici olmadık, aksine akademik birimlerin yöneticileri ve hocalarının fikirlerinin bu süreçte yer almasını istedik. İlerleyen süreçlerde ortak çalışma kültürü ve devam eden revizyonun rehberliğinde desteklenen eğitimimizle güçlü bir marka kimliği oluşmasını sağlayacağız” dedi.
Eğitim Revizyonu Kılavuzu’nda yer alan seçmeli derslerin uygulanmasıyla ilgili önerilerde bulunan Rektör Ünal, ders içeriklerinin; öncelikli olarak öğrencilere yönelik iletişim becerileri, analitik/eleştirel düşünme, girişimcilik, liderlik, üretkenlik, teknoloji kullanımı ve yaşam boyu öğrenme gibi öncelikleri içermesi gerektiğini dile getirdi.

SEÇMELİ DERSLER NASIL UYGULANMALI?
Rektör Ünal, konuşmasında seçmeli dersler ve yabancı dil öğrenimi üzerinde durarak sözlerine şöyle devam etti:
“Seçmeli dersler; üniversite, fakülte ve bölüm bazlı olmak üzere 3’e ayrılabilir. Alan dışı seçmeli derslerle ilgili önemli husus, zaman sorunu. Bu noktada uzaktan eğitimle alan dışı seçmeli dersler açılabilir. Seçmeli derslerin hangi oranda ve nasıl uygulanacağının belirlenmesi ve öğrencilere kazandırılacak yabancı dil yetkinliklerinin programa entegre edilmesi gerekir. Ayrıca bütün programlarımızın hızlı bir şekilde akreditasyon süreçlerini tamamlamasını istiyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.