Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘VARLIĞIMIZ, ULUSUN TEMELİ!..’

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Kadın Üye Komisyonu üyeleri 8 Mart nedeniyle basın açıklamasında bulundu

‘VARLIĞIMIZ, ULUSUN TEMELİ!..’
REKLAM ALANI
7 Mart 2022 19:56

MMO Samsun Şube Kadın Komisyonu Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında, “Kadın varlığı, ulusun binbir noktadan temelidir” denildi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE CİNAYETLER
“Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir, diyen Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinin kadınlarıyız biz” diyen MMO’lu kadınlar, açıklamalarında şöyle devam ettiler:

“Kimi zaman anne, kimi zaman eş, kimi zaman kardeş, kimi zaman arkadaş, evde, işte, sokakta, kısacası hayatın her alanında cümlenin öznesidir kadın. Hava kadar sonsuz, su kadar berrak, toprak kadar üretkendir kadın. Sayısal anlamda nüfusunun yarısını oluşturduğu ülkede, eşit temsil hakkı bulamayan, can güvenliğinden her gün şüphe etmek durumunda kalan, daha çok korunup güvence altına alınmayı beklerken, ülkesinin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesinden vazgeçen, farklı makam ve koltuklarda bulunan onlarca erkek tarafından gelecekleri, giyecekleri, söyleyecekleri, kararlaştırılmaya çalışılan bir ülkede kadınlarız biz ve işte böylesine bir ortamda 8 Mart’ı yaşıyoruz.”

Türkiye’de hala çalışma hayatında kadınların her alanda başarılı olamayacağı algısını hissettiklerini de belirten MMO kadın üyeleri, ayrıca şu görüşleri dile getirdi:

“Fakat kadın ve erkeğin farklı bakış açılarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan işlerin muazzamlığının sonucunda kadınların da aynı işleri yapabileceğinin kabullenilmesi kaçınılmazdır. Türkiye’de bunca önyargıya ve bunca cinsiyetçi ayrıma rağmen çalışan bir kadın olarak, üretime ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunduğumuzu bilmek gurur verici. Kadınlar isterlerse her şeyi başarabilirler. Tıp, mühendislik, yazılım, hukuk, kimya gibi birçok alanda başarılı kadınlar mevcut. Bir ülkede kadın çalışan sayısının artması verimlilik artışını da beraberinde getirecektir. Mesleğin kadını-erkeği olmaz düşüncesi ile yapılan işlerde yaratılan farklarla önyargıların yıkıldığına şahit oluyoruz. Atatürk’ün ‘Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır’ düşüncesine ek olarak başarı için gerekli olan yaratıcılık, azim ve zekânın cinsiyete bağlı olmadığı aşikârdır. Bizler iş hayatımızdaki becerilerimizi geliştirerek, özel hayatlarımızda gelecek nesillerdeki genç kızlarımız için örnek olmalıyız. Umarım, ‘Yapamazsın, sana göre değil’ denilen nice işlerde biz kadınların gücünü en etkili şekilde göreceğiz.”

‘GELİN BU 8 MART MİLAN OLSUN’
MMO Kadın Komisyonu açıklaması, “Gelin bu 8 Mart hepimiz için bir milat olsun. Gelin bu 8 Marttan sonra bu topraklar üzerinde bir daha hiç kimse bir kadına kıyılmasın, gelin bu 8 Marttan sonra kadınlar bedenleri üzerinden ötekileştirilmeye çalışılan bir meta olmaktan çıksın. Gelin, anne, eş, abla dediğiniz biz kadınlar da anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanabilelim. Dokunduğu yer bin çiçek açan, alın teri ve emeği geleceğin ışığı, tüm kadınlara selam olsun.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadeleriyle son buldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.