Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Verici takılan turnalara sıkı takip!

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün çalışması kapsamında Samsun’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde uydu vericisi takılan 1 yavru turnanın, Sivas Suşehri bölgesinde olduğu belirtildi.

Verici takılan turnalara sıkı takip!
REKLAM ALANI
2 Ocak 2017 13:57

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün çalışması kapsamında Samsun’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde uydu vericisi takılan 1 yavru turnanın, Sivas Suşehri bölgesinde olduğu belirtildi.

Orman ve Su İşleri 11’inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün ‘Turna Halkalama Çalışmaları’ kapsamında Samsun’da yapılan çalışma ile ilgili bilgi verdi. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde 24-26 Haziran 2016 tarihleri arasında turna envanteri ve tespit edilen yuvalarda halkalama çalışması yapıldığını söyleyen Kılınçer, “Çalışma sonucunda bir adet yavru turnaya halka ve uydu vericisi takıldı. Aynı çalışma kapsamında Samsun’un yanı sıra Sivas, Adapazarı, Adıyaman ve Bolu’da da toplam 11 turnaya da uydu vericisi takıldı. Turna halkalama ve uydu vericisi takılmasının amacı turnaların; yaşam süresi, göç hareketleri, yuva yerine dönüş, eş seçimleri, ölüm nedenleri gibi konularda fikir sahibi olabilmektir” dedi.

Uydu vericisi takılan turnaların adım adım takip edildiğini söyleyen Kılınçer, “Samsun’da uydu vericisi takip sistemi takılan turnamız, sırasıyla Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Samsun’un Bafra, Tekkeköy, Çarşamba, Terme İlçeleri, Tokat’ın Hatipli, Reşadiye bölgeleri, ardından Sivas’ın Koyulhisar İlçesi, 29 Aralık 2016 tarihi itibari ile de Sivas’ın Suşehri İlçesi Güneyli Köyü’nde olduğu görülmüş olup, takip devam etmektedir. 12 turnanın 8’i Adana, 4’ü ise Sivas Suşehri Bölgesi’nde bulunmaktadır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.