Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘YALI KAFE’ kavgası!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Atakum’a betonlaşma değil, doğaya uyumlu proje kazandırıyoruz” derken Başkan Cemil Deveci, yapılmak istenilenin ‘yönetmeliğe aykırı’ olduğunu savundu

‘YALI KAFE’ kavgası!
REKLAM ALANI
15 Haziran 2021 18:15

Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki Yalı Kafe’nin olduğu alana doğa ile uyumlu botanik bir bahçe oluşturacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burası için mimarisiyle, teknolojisiyle, fonksiyonelliği ile Samsun’un marka değeri olacak bir projeyi yıl sonunda ihale edeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE PROJELER
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı kapanış toplantısı, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında yapılan toplantıda belediye yatırımlarıyla ilgili projeler ele alındı. Toplantıda hayata geçirilecek projelerle ilgili Başkan Mustafa Demir, meclis üyelerine ayrıntılı bilgi verdi.

CEMİL DEVECİ’DEN İTİRAZ:
YÖNETMELİĞE AYKIRI!
Başkan Demir’in açıklamasından önce eski Yalı Kafe’nin yerine uygulanacak projeyle ilgili söz alan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bu yapılaşma koşullarını değiştiren, daha doğrusu yapılaşma alanını artıran uygulama imar planı değişikliği bugüne kadar söylenen, aramızda konuştuğumuz Millet Kıraathanesi düzenlemesine aykırı. Bu alanda söz verilenin aksine Millet Kıraathanesi yapılmıyor. Burada hem taban inşaat alanı, hem toplam inşaat alanı yaklaşık 3 kat artırılıyor. Bu yönüyle mekansal planlar yönetmeliğinin 4K ve 24/4. maddelerine aykırı bir düzenleme yapılıyor. Ayrıca yakınındaki binaların imar durumlarından farklı ve eşitlik ilkesine de aykırı. Siz de Atakumlusunuz, bunu yapmayalım. Sizin başka bir projeniz daha vardı. Yanında kamu binası var, onu da yıkarak orada güçlü yeşili bol Millet Bahçesi özelliği taşıyan, içinde sosyal tesisleri olan bir yapıya dönüştürelim. Atakumlular böyle istiyorlar. Ben de Atakum’un belediye başkanı olarak onların sesini bu mecliste ifade etmek istiyorum. Siz de bir Atakumlusunuz. Atakumluların sesine kulak verin diliyorum” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN DEMİR’DEN ELEŞTİRİLERE YANIT
Atakum Adnan Menderes Bulvarı’nda eski Yalı Kafe alanında inşa edilecek projenin detayları ile ilgili bilgi veren ve eleştirileri yanıtlayan Başkan Mustafa Demir, 3 bin 800 metrekarelik alanda hayata geçecek projeyi yıl sonunda ihale edeceklerini söyledi. Başkan Demir, “Siz burası için betonlaşma diyorsunuz. Biz şimdi burada bir plan kararı alıyoruz. Yüzde 40 falan dediniz. Oradaki alanın yarısının yüzde 40’ı olacak. Geliştirdiğimiz proje gereği tadilat plan önerisini getirdik. Burada betonlaşma yok” açıklamasında bulundu.

‘BETON YIĞINI DİYEMEZSİNİZ’
Yapılacak projenin daha önceki Yalı Kafe ile bir benzerliğinin olmadığını dile getiren Demir, “Çok farklı bir proje. Atakum’dan Türkiye’ye Samsun’un çok önemli bir marka değeri olacak proje. Mimarisiyle, teknolojisiyle, fonksiyonelliği ile 7’den 70’e yerli yabancı herkes oradan geçecek. Nefes alacak. Botanik bahçe içerisinde bir proje geliştiriyoruz. Siz buna beton yığını diyemezsiniz. Çok farklı bir konsept. Bunu alanında çok iyi bir mimari gurup çalışıyor. Haziran sonu gibi uygulama projesi geliyor. Yıl sonuna kadar da ihale edeceğiz. Tam bir ahşap ağırlıklı. Ne var burada; kitap kafe, sergi alanları, sanat faaliyetlerinin icra edileceği mekan, restoran kısmı var. Toprak ve yeşille uyumlu bir proje olacak” ifadelerini kullandı.

MHP’DEN ‘ÇEKİMSER’ VE ‘RET’ OYU
Söz konusu madde hakkında söz alan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye katıldıklarını ifade ederek ‘ret’ oyu vereceklerini söylediler. MHP Grup Başkanvekili İsmail Sevindik, birey olarak Atakum’un Yalı Kafe gibi bir mekana ihtiyacı olduğunu ve şahsi olarak karara ret oyu vereceğini, MHP grubunun ise ‘çekimser’ oy kullanacağını söyledi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.