Dolar 32,5389
Euro 34,9451
Altın 2.458,92
BİST 9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Yatırımcılara müjde

Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Havza OSB’ye yatırım yapmak isteyenlere arsanın yüzde 80’inin ücretsiz tahsis edeceğini bildirdi

Yatırımcılara müjde
REKLAM ALANI
15 Temmuz 2018 15:29

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar,  dördüncü kademe yatırım bölgesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) arazi tahsislerinde uygulanan yüzde 70’lik hibe desteğinin yüzde 80’e yükseltildiğini belirtti.

HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANACAK

Hibe oranının artması ile Havza OSB’de arsa tahsislerinde kolaylık sağlandığını dile getiren Acar, “Örneğin bin metrekarelik bir arsanın tahsis bedeli 50 bin lira. Önceden yüzde 70 hibe ile bu fiyat yatırımcı için 15 bin liraya düşmekte idi. Şimdi ise arsa tahsis bedeli 10 bin liraya düşmekte. Bu, yatırımcılarımız için önemli bir fırsat. İnşallah yasal süreçlerin tamamlanması sonrası Havza’da iki önemli firma yatırımlarına başlayacak ve ilçemizde en az 500 kişiye iş sahası açılacak.” dedi. Acar, Havza OSB’nin ilçedeki göç ve istihdam sorununu çözeceğini vurgulayarak, “İnşallah göç ve istihdam probleminden muzdarip ilçemiz OSB ile işsizlik sorunun ortadan kalktığı, göç alarak gelişen bir ilçe olacak. Yatırım yapacak iki firmamızın haricinde OSB’de yatırım yapmak isteyen firmalar ile görüşmelerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.