Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

YIKIM BAŞLADI!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 5 katlı hizmet binasının Saathane Meydanı Projesi kapsamında yıkımına başlandı

YIKIM BAŞLADI!
REKLAM ALANI
2 Mayıs 2023 15:35

Samsun’da Osmanlı mimarisinin önemli eserlerini bünyesinde barındıran Saathane Meydanı’nı turizme kazandıran Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Saathane Meydanı Projesi’ne kendi hizmet binasını da dahil eden Büyükşehir Belediyesi, söz konusu 5 katlı binayı tahliye etmesinin binanın yıkımına başlandı.

YIKIMIN ARDINDAN YENİ PROJE
Hafriyatın kaldırılıp alanın boşaltılmasının sonrasında ticaret merkezi projesinin inşaatına hızla başlanacak.Projeyi Saathane Meydanı ve kentteki benzer tarihi örneklerin plan şemaları inceleyerek ve yaya ile araç ulaşımlarını dikkate alarak tasarlayan Büyükşehir Belediyesi, yerin altına 206 araç kapasiteli iki katlı otopark inşa edecek. 3 ana kütleden oluşacak merkezin zemin, 1. ve 2. katında 21 mağaza, 3. katında ise 5 adet restoran yer alacak. Saathane Meydanı ve deniz manzarasına hakim kotta bulunacak restoranlarda ayrıca teras alanlarına yer verildi.

BAŞKAN DEMİR: CAZİBESİ ARTIYOR
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Saathane Meydanı’nın dönüşümünün devam ettiğini belirterek “Hayata geçirdiğimiz proje ile tarihi dokusunu koruduğumuz alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Tahliye çalışmalarının tamamlanmasının ardından5 katlı hizmet binamızın yıkımına başladık. Ekipler kontrollü bir şekilde, tüm güvenlik önlemlerini alarak çalışmaları yürütüyor.Yıkım tamamlanır tamamlanmaz orada Saathane Meydanı’na yakışan çok şık ve estetik ticaret merkezinin inşaatına başlayacağız. Altına da otopark yaparak bölgedeki parklanma sıkıntısını da gideceğiz. Uyguladığımız vizyoner proje ile tarihi dokusu korunan Saathane Meydanı’nın cazibesi artıyor, alanda turizm anlamında yeni bir konsept oluşturduk. Bu dönüşümün olumlu etkilerini görüyoruz görmeye de devam edeceğiz” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.