Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yıllardır süren gelenek görenleri imrendiriyor

Seçim çalışmalarına Salıpazarı ilçesinde devam eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın başını öne eğdirmemek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” dedi

Yıllardır süren gelenek görenleri imrendiriyor
REKLAM ALANI
3 Haziran 2018 17:12

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen seçim programları kapsamında Salıpazarı ilçesine giderek vatandaşla kucaklaşan AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı’nın en uzak mahallesi olan Tahnal’da Cuma namazını kıldıktan sonra buradaki vatandaşlarla bir araya geldi. Tahnal mahallesine ulaşana kadar yol üzerindeki camilerde cenaze olduğunu öğrenince, cenaze sahiplerine taziye dileklerini iletmek için camileri ziyaret ettikten sonra Tahnallı vatandaşlarla buluşan Yılmaz, Samsun’un her sorununu ve bu sorunların çözüme kavuşması için yapılması gerekenleri bildiğini vurguladı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİZ
Milletvekili Adayı Yılmaz, “Tahnal mahallesi ilçemize en uzak mahallelerden. Buranın ulaşım sorunu çok uzun yıllar öncesine dayanıyordu. 2014 yılında revize edilen Büyükşehir yasasıyla birlikte görev bize devrolduğu an itibariyle buranın yol sorununu çözdük ve vatandaşımızın rahata ermesini sağladık. Salıpazarı’nda vatandaşımızın refah seviyesini arttırmak için çok çalışmalar yaptık. Bugüne kadar belediye başkanı olarak geldiğim mahallenize bugün milletvekili adayı olarak destek istemeye geldim. Samsun cumhurbaşkanına her zaman sahip çıktı. Bu sefer durum farklı. Şer odakları cumhurbaşkanımızın, partimizin önünü kesmek için her yerden bastırıyor. Bize düşen bir görev var. Cumhurbaşkanımızın başını öne eğdirmemek. Bu ülke AK Parti iktidarıyla büyük bir yükselişin içine girdi. Bunu daha da yukarılara taşıyacak olan sizlersiniz. Bunun için 24 Haziran’da hepinizden güçlü Türkiye için cumhur ittifakından yana oy kullanmanızı rica ediyorum” diyerek partisi için destek istedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ KARACAÖREN MAHALLESİ
Daha sonra ilçe merkezine geçen Yılmaz esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla selamlaştı. Esnaf ziyaretlerinin ardından Karacaören Mahallesinde her yıl Ramazan ayı boyunca cami avlusunda birlikte iftar yapan mahalle halkının birlik beraberliğine ortak olan Yılmaz 3 yıldır buradaki iftar sofrasına konuk olduğunu ifade ederek, “Birlik ve beraberlik denildiği zaman benim aklıma ilk olarak Karacaören Mahallesi geliyor. Sizin bu birlikteliğinizi öğrendiğim günden bu yana her Ramazan ayında bir günümü sizlere ayırmaya çalışıyorum. Çok güzel bir örnek teşkil ediyorsunuz. İnşallah bu geleneğinizi evlatlarınız asırlar boyunca yaşatacaktır. Şehir hayatında çok ama çok zor olan bu görüntüyü her gördüğümde eski günlerimizi hatırlıyorum. Sizlere bizi böyle samimi bir sofrada ağırladığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Yaklaşık 120 hanesi olan Karacaören Mahallesinde Ramazan ayında isteyen herkes iftar sofrası için ortaya çıkan masraflara ortak oluyor. Mahalle sakinleri misafirleriyle birlikte oruçlarını Ramazan ayı boyunca mahalle camisinin avlusunda her gün yapılan çeşit çeşit yemekle açıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.