Dolar 32,5094
Euro 34,9413
Altın 2.435,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ZAFER İŞÇİLERİN!

Samsun’da TEZ-KOOP-İŞ ile yeniden masaya oturan TÜHİS arasındaki toplu sözleşme görüşmesinde sendikanını ve işçilerin dediği oldu

ZAFER İŞÇİLERİN!
REKLAM ALANI
28 Kasım 2022 17:09

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) işveren sendikası olan Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası(TÜHİS) ile işçilerin yetkili sendikası Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar işçileri Sendikası(TEZ-KOOP-İŞ) arasında sonunda anlaşma sağlandı.

 ZAFER İŞÇİLERİN!

OMÜ YERLEŞKESİNDE SEVİNÇ
TÜHİS ile TEZ-KOOP-İŞ arasında Ankara’da yeniden başlayan görüşmeler sonucunda sendika üyelerinin tüm haklarını alarak Toplu İş Sözleşmesi’nden zaferle çıktıkları açıklandı. Konuyla ilgili OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi önünde bir araya gelen işciler ve sendika yetkilileri büyük sevinç yaşadı.

 ZAFER İŞÇİLERİN!

‘GÜZEL KALPLİ REKTÖR’ ALKIŞI
Yaklaşık 3 aydır devam eden ve geçen hafta İŞKUR Samsun Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Grev Sandığı’ndan yüzde 82’lik bir oy oranıyla ‘grev’ kararı çıkmasını sağlayan sendika ve işçiler adına TEZ-KOOP-İŞ Şube Başkanı Tarık Sayın bir açıklamada bulundu. OMÜ işçilerinin direnerek kazandığını ilan eden Tarık Sayın, kısaca şunları söyledi:

“Şunu bilmenizi istiyorum bu süreçte bize en büyük desteği veren, genel başkanımız Haydar Özdemiroğlu’dur. Ve bu sürecin buraya kadar gelmesinde emeği olanlardan birisidir. Haydar başkanı huzurlarınızda kutluyorum. Bu süreci buraya getirenin Rektör hocamız olmadığını geçen haftada yine basın açıklamasında dile getirdim. Bugün de tekrar dile getiriyorum. Güzel kalpli insan rektörümüz, Yavuz Ünal hocamıza, tekrar teşekkür ediyorum ve bir alkış istiyorum.

TALİMATI İŞÇİDEN, EMEKÇİDEN ALIRIZ
Bizim sendikamız emekten yana, özgürlüklerden yana, insan hak ve hürriyetlerinden yana bir sendikayız. TEZ-KOOP-İŞ’in önünde de, arkasında da işçiler vardır. Diğer sendikalar gibi, (biz şu partinin sendikasıyız, biz bu partinin, biz hükümetin sendikasıyız) diyen bir sendika değiliz. Hükümet bütün sendikaların hükümetidir. Bizim önümüzde de arkamızda da işçiler emekçiler vardır. Biz onlardan almış olduğumuz talimat doğrultusunda burada ne gerekiyorsa, bugüne kadar onu yaptık. Bundan sonrada bunu yapacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Gademoğlu dedi ki:

    Yalan konuşmayın bari, yüzde 5 zulmü diyodunuz yüzde 5 e imza attınız. İşleriniz güçlerimiz yalan, dolan, falan ,filan…. İşçinin dediği olmadı yüzde 5 yazıp tabut tasidiniz mezar taşımiza yüzde 5 e imza attınız. Yazıklar olsun size de sizin gibilerede…..

    1. Xyz dedi ki:

      %5 değil taban ücretler ve yanlarda artırıldı sözleşme ortada

      1. Gademoğlu dedi ki:

        Evet ortada haklısınız devam edelim bı sekilde yüzde 5 le…

    2. Azemm dedi ki:

      Okuma yazman da mı yok sözleşmede yazılanlar belli.. Enflasyon farkları, hizmet zammı, risk primi.. iyi incele anlarsın

      1. Gademoğlu dedi ki:

        Okuma yazmam var, sizinde var görüyorum. Ama sizin idrak yollarında enfeksiyon var sanirim…

    3. Kmlktyd78 dedi ki:

      40 saat seni ilgilendirmiyor galiba gademoğlu kardeşşş Tarık başkan bu üniversiteye 20 yılda gelmiş en iyi sendikacıdır

      1. Gademoğlu dedi ki:

        Ne iyisinden bahsediyorsun, sana iyiliği dokunuyorsa al başında taşı ne deyim. 40 saate gelince çifte standart ortadan kalktı, yanlıştı doğru oldu.ama bana kimse şu iyi bu iyi diyemez . Bu dusuncede olanlar cami yaptırdı iyi insan…. Devam edin….

    4. Hyt05 dedi ki:

      Maaşını alınca görüşürüz sayın gadem yıllarca işçi bu üniversitede satıldı kapı kapı dolaşıp satılmaya devam etti onlara ses çıkarsaydın da görseydik yazık senin gibilere yazıkkkkkkkkkkk

      1. Gademoğlu dedi ki:

        Yıllarca sattirmasaydiniz o zaman da siz ses cikarsaydiniz. Gerçi bzikm emekçilerinin birbirini yerken adamlar keyfi sefa icindeler.uyanin artık yüzde 5 çok fazlasını geri ver sen….

    5. Gademe_cevaplar.com dedi ki:

      At gözlügü takmayı bırakın. Yıllarca satılmışsınız sömürülmüşsünüz hala mı akıllanmadınız

      1. Gademoğlu dedi ki:

        O at gözlüğünü çıkarmadığı bı bu kadar belli etme, merak etme her düşünceye saygım var cevaba cevabında var, hakaret olmadığı surece 😉 siz çok akillisiniz belli. Yüzde 5 le işinize bakın…vaziramayin…

  2. Miss dedi ki:

    Sözleşmede 40 saat 45 saat olarak adalet yerini buldu, fakat o kadar olay yaratmanın, tiyatro yapmanın karşılığı bu olmamaliydi 5 zam olarak, o kadar ses çıkarıldı ki beklenti otomatik yüksek anlaşıldı, kiraların 3 4 5 bin olduğu yerde, enflasyonu fazlasıyla hissettiğimiz zamanda az oldu bu zam. burada sadece haberin ilk resminde olduğu gibi, işçiler gri renkte parlatılan sayın Tarık bey oldu. Prim ona yaradı başka bişey değil…

  3. Gademoğlu dedi ki:

    Noldu aldınız mi maaşınızı heh. Bol bol yeyin şimdi….yazıklar olsun…..benim hakkımin zerresini yiyenin çocuğundan çoluğundan çıksın insaallah…