Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

24 Hazirandan sonra bambaşka bir Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi önceki Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Çarşamba Hava alanında bulunan gümrük seçim çevresindeki sandıkları ziyaret etti

24 Hazirandan sonra bambaşka bir Türkiye
REKLAM ALANI
17 Haziran 2018 22:55

‘AVRUPA DEVLETLERİ ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞLARINI RAFA KALDIRMIŞ’

Yaz dönemi olduğu için yurt dışı seferlerin de yoğun olarak gerçekleştiğini, bunun da oy kullanma oranını arttırdığını söyleyen Tufan Akcagöz, “ Yurt dışında bulunan seçmen sayısı 3 milyonu geçmiş durumda. Bu büyük bir rakam. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ‘nun yaptığı açıklama doğrultusunda, yurt dışında kayıtlı olan seçmenler, 7-19 Haziran tarihleri arasında temsilciliklerde kurulacak sandıklarda ya da 7-24 Haziran tarihleri arasında gümrük kapılarında oy kullanabiliyorlar. Bunların iki tanesi de Samsun’da. Biri Çarşamba Havaalanı’nda, diğeri ise limanda. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yaşadıkları ülkelerde çoğunlukla sosyal demokrat partilere oy veren vatandaşlarımızın, Türkiye’nin kaderini oylarlarken de basiretli davranmalarını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Gümrükte, herhangi bir sıkıntı yaşanmamış. Vatandaşımız geliyor ve oyunu kullanıyor. Katılımın bu seçimde, geçenkine oranla daha çok olacağı tahmin ediliyor. Bu da önemli bir gelişme. Yurt dışı seçmen deyince, akla hemen yurt dışı propaganda geliyor. Koskoca devletiz, seçim yapıyoruz ama yurt dışında propaganda yasağımız var. Her ne kadar bu yasağa Tayyip Erdoğan’ın üslubu ve dili sebep olmuşsa da, yasağı kabul etmemiz mümkün değildir. Yapılan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hakarettir. Dileyen, gidip istediği propagandayı yapabilmeliydi. Avrupa devletleri, savuna geldikleri özgürlük anlayışını rafa kaldırmış görünüyorlar. Çok acı. “ dedi.

 

‘MUHARREM İNCE’NİN BU SEÇİMİ KAZANACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM’

 

Muharrem İnce’nin televizyona çıkma teklifinin Tayyip Erdoğan tarafından, ‘Üzerimden reyting yapmak istiyor’ gerekçesi ile reddedildiğini hatırlatan Tufan Akcagöz, “Tayyip Erdoğan, televizyon programına çıkıp Muharrem İnce ile tartışamaz. Reyting meselesi, bu işin bahanesidir. Mesele reytingse, Muharrem İnce’nin programları zatı alilerinden daha çok reyting yapıyor. Demek ki nedir? Mesele başka. Bir kere Tayyip Erdoğan, tartışma kültüründen oldukça uzak biri. Demokrasiye ve tartışma kültürüne çok da bağlı olmadığı için, böyle bir muhtemel programda iplerin ne zaman ve nerede kopacağını kestirebilmek çok da mümkün değil. Her halükarda kendisi kaybedecektir. Bu nedenle çıkamıyor. Biz de aynı çağrıyı yıllarca Samsun’da AKP’li siyasetçilere yaptık. Hiç biri ortalıkta görünmedi. Kendi partilerinin kongrelerinde konuşmak onlara yetiyor. Ancak her ne olursa olsun, Muharrem İnce’nin bu seçimi kazanacağına yürekten inanıyorum. İman etmiş, azmetmiş, ahdetmiş ve çalışıyor. Bu çalışma ve azmin tâcı, seçim zaferi olmalıdır ve olacaktır. 24 Haziran’dan sonra bizi bambaşka bir Türkiye bekliyor. Bizi, özgürlüklere demokrasiye kapı aralayan bir Türkiye bekliyor. Huzur bekliyor, birlik ve dirlik bekliyor. Muharrem İnce bölmeden, ayrıştırmadan, o şundandır bu bundandır demeden, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Bunu o kadar özlemişiz ki, duyunca heyecanlanıyoruz.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.