Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

27 YIL SONRA BÜYÜK HEYECAN!

Vali Dağlı, 27 yıl aradan sonra A Milli Futbol Takımı’nı Samsun’da ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, Türkiye – Galler maçında bin 550 güvenlik personelinin görev yapacağını açıkladı

27 YIL SONRA  BÜYÜK HEYECAN!
REKLAM ALANI
12 Haziran 2023 17:34

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri çerçevesinde 19 Haziran Pazartesi günü A Milli Takım, Galler ile Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda 21.45’te karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi Samsun Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

 27 YIL

STADYUMUN TAMAMI DOLSUN İSTİYORUZ
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, şunları söyledi:

“A Milli Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 19 Haziran Pazartesi günü Samsun’da, Galler ile yapacağı müsabakayla ilgili tedbir ve hazırlıkların görüşüldüğü İl Spor Güvenlik Kurulu toplantımızı yaptık. 27 yıllık aranın ardından A Milli Takımımızı yeniden Samsun’da ağırlayacak olmanın heyecanını şehir olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bu müsabaka, şehir ekonomisine katkısının yanı sıra ilimizin uluslararası anlamda tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacaktır. İnşallah hemşerilerimizin de güzel misafirperverliğiyle Samsun keyifli bir futbol günü yaşayacak. 33 bin 319 kişilik stadyumun tamamının dolu olmasını bekliyoruz.

 27 YIL

BİN 500 GÜVENLİK PERSONELİ
Yaklaşık 2 bin Galler taraftarı bekliyoruz. Hem Passolig hem de PDF Bilet uygulaması kullandırılacak. Maçın huzur ve güven içerisinde tamamlanabilmesi için ilgili tüm kurumlarımız tedbirlerini alarak hazırlıklarını yaptı. 550’si özel güvenlik, bini de resmi güvenlik (Genel kolluk) personeli olmak üzere toplam bin 550 güvenlik personeli görevlendirildi. 2 adet ambulans ve personeli ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından tribün bölgesinde istenilecek sayıda sağlık personeli stadyumda hazır bulunacak. Müsabaka öncesi ve sonrasında yaşanabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla otobüs ve tramvay ulaşım hizmetlerinde sefer saatleri yeniden gözden geçirilecek ve ek sefer planlanacak. Müsabaka günü Atakum Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Yeşilyurt AVM ve Çobanlı İskelesi bölgeleri Galler taraftarı için toplanma alanı olarak belirlendi.

 27 YIL

GALLER TARAFTARLARI İÇİN PLANLAMA
Galler taraftarlarının müsabaka günü stadyuma intikallerini sağlamak amacıyla Yeşilyurt AVM ve Çobanlı İskelesi’nde yeterli sayıda toplu taşıma aracı bulundurulacak. Yeşilyurt AVM yanında bulunan otopark alanı (Atakum Gençlik Merkezi karşısı) 18 Haziran Pazar günü otopark kapanış saati itibarıyle tamamen boşaltılacak ve müsabaka günü sivil araç alınmayarak otopark, Galler taraftarları için planlanacak otobüslere tahsis edilecek. Alternatif güzergah olarak belirlenen yol ile stadyuma kuzey kısımdan girişte kullanılan yolun bakım ve onarımları yapılacak. Stadyuma Fuar Merkezi kısmından yaya olarak giriş yapılan yolun ve otopark alanlarına giriş-çıkışları düzenlenecek. Müsabaka günü, ihtiyaç görülmesi halinde İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde görevlendirilmek üzere yeteri kadar jandarma personelini stadyuma en yakın yerleşkede hazır kuvvet olarak görevlendirilecek.”

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven de katıldı.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.