Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘400 MİLYON ÖDENDİ!..’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 400 milyon borcun ödendiğini söyleyerek, ihaleye çıkarılan bazı mülklerinde gerçek fiyatını bulmadan satılmayacağını vurguladı

‘400 MİLYON ÖDENDİ!..’
REKLAM ALANI
14 Eylül 2021 18:01

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı kapanış toplantısı  yapıldı. Mecliste konuşan Başkan Demir, belediyenin borçlarına değindi. 2.5 yıl öncesine göre kur farkından dolayı borcun 400 milyon lira civarında aşağıya geldiğini ifade eden Başkan Demir, “Kur farkı döviz artmamış olsaydı 900 milyon lira borcumuz düşmüş olacaktı. Kredi talepleri ile ilgili zaman zaman gündeme getiriyoruz. Bunu tedbir olarak getiriyoruz. İhtiyaç duyduğumuzda kullanıyoruz. İhtiyaç duymadığımızdakullanmıyoruz. Geçmişteki birçok kredi kararlarının bir kısmı kullanılmıştır, bir kısmı kullanılmamıştır. Fakat önümüzdeki projelerle ilgili biz bu günden planlama yapıyoruz” dedi.

SATIŞLAR ‘AÇIK İHALE’ İLE

Belediyenin bir kısım mülklerinin satışı konusuyla ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Buralar fiyatını bulmadan satılmayacaktır. Zaten açık ihale ile satıyoruz, bunları gözlemleyeceksiniz. Milletimizin, halkımızın menfaatini koruyacağız. Fiyatını bulduğunda satış noktasında bir kararımız olacak” ifadelerini kullandı.

YALI KAFE VE MARİNA PROJELERİ

Meclis üyelerine yapımı süren ve yapılacak diğer projelerden de söz eden Başkan Mustafa Demir, yalı kafenin hesaplamalarını yaptıklarını yılbaşından önce ihalesini yapacaklarını kaydetti. Marina konusunu da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüşeceklerini vurgulayan Başkan Demir, “Proje hazırlığı devam ediyor. İnşallah neticeye ulaştığımızda sizleri bilgilendireceğiz” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.