Dolar 32,4958
Euro 34,8437
Altın 2.435,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Samsun’da 50 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (SASKİ) 18 yeni araç alındı

Samsun’da  50 MİLYON LİRALIK  TASARRUF
REKLAM ALANI
30 Eylül 2020 15:18

SASKİ’ye alınan 18 yeni araç için tören düzenlendi. DerebahçeŞantiyesi’nde gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Genel Müdür yardımcıları, şube şefleri ve SASKİ personeli katıldı. Vatandaşa daha kaliteli hizmet götürebilmek adına genişlemeye giden filoya 13 tonluk 10 adet su tankeri ve 8 adet vidanjör eklendi.

10 MİLYON 800 BİN LİRALIK YATIRIM
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,SASKİ’nin şu anda bünyesinde 3 adet su tankeri olduğunu ve bunlara 10 adet daha ilave edildiğini ifade etti. Daha önce araç kiralayarak ihtiyacı giderdiklerini hatırlatan Demir, şöyle devam etti:

“Buna karşılık 3.5 yıllık kira masrafıyla bu araçları satın alabileceğimizi gördük ve öyle de yaptık. Vidanjörlerin sayısı 11 adetti. 8 yeni vidanjör aldık. SASKİ’ye maliyeti 10 milyon 800 bin lira. Biz bu araçları en az 15 yıl kendi araçlarımız olarak kullanacağız. Böylece 15 yılda yaklaşık 50 milyon TL tasarruf etmiş olacağız. Verimlilik ise 4 – 5 kat artacak.”

SU KESİNTİLERİ VE FOSEPTİK
Samsun’un 200’ün üzerinde mahallesinde yaz aylarında kısmen su yetersizliği olduğuna dikkati çeken Başkan Demir, “Bu mahallere su tankerleriyle hizmet götürüyoruz. Altyapı yatırımlarımız bir taraftan devam ediyor ama hala çok ciddi olarak fosseptiklerde atık sular toplanıyor ve vatandaşların da bunların boşaltılması için talepleri oluyor. Bu konuda daha hızlı cevap verebilmek adına bu alımlara ihtiyaç duyduk” diye konuştu.

SU SORUNU 2021’DE BİTECEK
SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ise, “Köylerimizde içme suyu sıkıntısı yaşanan durumu ortadan kaldırmak için altyapı yatırımlarına kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Altyapı yatırımlarımız neticelendiğinde köylerdeki su sıkıntımızda azalacak. Tankerle su takviyesi ihtiyaçlarımızda haliyle düşecek. Köylerimizdeki su sıkıntısını 2021 sonunda köklü bir şekilde çözüp bitirmeyi hedefliyoruz. Benzer şekilde su baskınında, kanalizasyon temizliğinde, fosseptiklerin çekiminde de yeni aldığımız vidanjörleri etkin bir şekilde kullanarak daha kaliteli hizmet sunma aşamasına ulaşmış olacağız” dedi.

Konuşmalar sonrası dualar eşliğinde kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra direksiyona geçen Başkan Mustafa Demir deneme sürüşü yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.