Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

OMÜ Rektörü’ne ŞOK mailler ‘ULUSLARARASI’ İSYAN!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler, ‘kötü muamele’ye maruz kaldıklarını iddia etti

OMÜ Rektörü’ne ŞOK mailler  ‘ULUSLARARASI’ İSYAN!
REKLAM ALANI
1 Ekim 2020 16:22 | Son Güncellenme: 1 Ekim 2020 16:40

Samsun’un ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük eğitim ve sağlık üssü OMÜ’de eğitim öğrenim görmek isteyen ve öğrenimlerine devam eden uluslararası öğrencilerden bir kısmı, ‘Kötü muamele’ şikayetinde bulundu.

 

 

ÖĞRENCİ KAYIT MERKEZİ’NE TEPKİ
Konuyla ilgili olarak bir çok yabancı ülke öğrencisinin OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı sosyal medya mesajlarıyla bilgilendirdikleri ve çözüm bulmasını istedikleri öğrenildi. Maillerdeki suçlamaların çoğunluğun, özellikle Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Kayıt Merkezi’ne yönelik olması dikkatleri çekiyor.

KORKUTULUP HAKARET EDİLİYOR
OMÜ’de eğitim öğretim görmek isteyen Somalili bir gencin Rektör Yavuz Ünal’a gönderdiği mesajda şu ifadeler dikkati çekti:

“Biz somalili olup yurt dışında okumak isteyen öğrencileriz. Çünkü bizim ülkemizin imkanları ve şartları ortadadır. Akrabalarımız Samsun 19 Mayıs üniversitesinde okuyor. Fakat yabancı öğrencilere öğrenci işlerinde çok kötü davranılıyor. Korkutulup, hakaret ediliyor. Telefonlara cevap vermeyip maillerimize dönüş yapılmıyor. Bu yapılanlar son bulana dek artık oraya başvuru yapmayacağız. Bu yüzden biz Türkiye’de farklı üniversitelere başvuru yapıyoruz. Siz de uluslararası öğrencilerinize değer veriyorsanız sizin üniversitenize de başvuru yapmak isteriz.”

ULUSLARARASI OFİS’TE SIKINTI
Yine bir başka öğrencinin gönderdiği mailde, Uluslararası Ofis’te 2 yıl önce gerçekleştirilen değişimin ardından, yabancı ülkelerden kayıt için gelenlere büyük zorluklar çıkartıldığı savunuldu. Mailde, “Üniversitemizde daha önceleri kayıt olan arkadaşlarımız bu sene ders kayıt için sisteme girdiklerinde eksik ‘belge uyarısı’ verilmeye başlandı ve çoğunluğu yurtdışında olan öğrenciler bu durumda mağdurlar, hangi belgeleri eksik olduğunu bile bilmiyor vekaletnamede olmadığı için bizlere söylemiyorlar” ifadeleri dikkati çekti.

‘NE HALİNİZ VARSI GÖRÜN’ BIKTIRDI
Attıkları maillerde ayrıca Uluslararası Ofis’in ‘Çözüm Odaklı’ hale getirilmesini de isteyen bazı öğrenci ve yakınları, yaptıkları açıklamalarda ise, “Ne haliniz varsa görün, bizi ilgilendirmez tavırlarından artık bıktık. Bu nedenle yeni gelen sayın rektörü bilgilendirmek istedik. Umudumuz kendisinin uluslararası öğrencilerin, özellikle kayıt esnasında yaşadıkları sorunlara el atmasında” dediler.

OMÜ, ULUSLARASI ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ
2019-2020 eğitim öğretim sezonunda OMÜ, toplam 5 bin 21 yabancı öğrenciyi misafir etti. OMÜ’yü en çok tercih eden ise Türkmenistanlı öğrenciler oldu. Bin bin 332 öğrenci ile Türkmenistan’ın 1’inci sırada yer aldığı listede Suriye 611 öğrenci ile 2’nci, Azerbaycan 506 öğrenci ile 3’üncü, İran 376 öğrenci ile 4’üncü, Somali ise 209 öğrenci ile 5’inci sırada yer aldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.