Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun İlkadım’da ‘KAZIĞA’ önlem!

Samsun’da İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, artan döviz kurları sebebiyle yaşanacak haksız kazancın önüne geçmek için etiket fiyatlarını denetliyor

Samsun İlkadım’da ‘KAZIĞA’ önlem!
REKLAM ALANI
6 Kasım 2020 18:05

Samsun’da İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri market ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen denetimlerde bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak ‘haksız kazanç’ elde edilmesini önü geçmek adına denetimlerini hızlandırdı.

HAKSIZ KAZANCA İZİN YOK
Son günlerde artan döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla kent merkezinde denetime çıkan ekipler marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Ekipler işletmelerde vatandaşların korona virüse karşı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyaran afiş ve görselleri de denetledi.

HALKTAN GELEN ŞİKAYETLER
Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetleri dikkate alarak değerlendirdiklerini ifade eden İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, “Satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı denetimlerimizi arttırdık. Market raflarındaki ürünlerin satış fiyatı, birim fiyatlarının yanı sıra birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile malın nerede üretildiği son kullanma tarihlerini de kontrol ediyoruz. Tarihleri geçmiş ürünler hakkında tutanak tutup, cezai işlem uyguluyoruz. Vatandaşımızın fiyatlara bakarak aldanmaması, raftaki fiyatla kasadaki fiyat arasında farklılık hissettikleri zaman tüketicimiz 153’ü arayarak bizlere bildirmelerini istiyoruz” dedi.

KORONA VİRÜS FIRSATÇILARI
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, “İlkadım Belediyesi olarak tüm dünyada hızla yayılan korona virüsüne karşı tüm mücadelemizi veriyoruz. Bir yandan ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları yürütürken bir yandan da bazı ürünlerde anormal fiyat artışları olduğu yönündeki iddialara karşı önlemler alıyoruz. Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz fahiş artışlar olduğu yönündeki denetimlerine kent merkezimizde gerçekleştirip uyarılarda bulunuyor, hijyen maske kurallarını hiç sayan işletmelere ise cezai işlem uyguluyor. Korona virüsten kaynaklı yaşanabilecek fiyat artışlarının önüne geçmek ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmeleri için denetimlerimiz aralıksız şekilde devam edecektir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.