Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Samsun’un BAFRA İlçesi’nde ‘ARAZİ’ ÖFKESİ!

Samsun’un Bafra İlçesi Emenli Mahallesi’nde yaşayan sakinler, hayvan otlamak amacıyla kullandıkları arazinin kamulaştırılması kararına tepki göstererek eylem yaptı

Samsun’un BAFRA İlçesi’nde  ‘ARAZİ’ ÖFKESİ!
REKLAM ALANI
25 Kasım 2020 16:58

Bafra’nın Emenli Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan sakinler, Karaboğaz Mevkisi’nde yapılan kamulaştırma ile hayvanlarını otlatacak yerlerinin kalmadığını öne sürdü. Karara eylem yaparak tepki gösteren Emenli sakinleri, “Dedelerimizden kalan bu toprakların oldu bittiyle başkalarına satılmasını istemiyoruz” dediler.

SİT ALANI, DEDİLER
Mera alanında toplanan vatandaşlar, burada yaptıkları açıklamada, kamulaştırma kararı verildikten sonra mahkeme süreci devam eden arazilerin bölgede ikamet etmeyen şahıslar tarafından alındığını iddia etti. Mahalle sakinleri tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Biz yaklaşık 60 yıldır burada ikamet ediyor ve geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Devletimiz bizim yararımıza olan toprak reformunu 2012 yılında başlattı. Kuşaklama kanalı ile sınır belirlendi. 2019 yılında gördük ki arazilere giremiyoruz. Sorduğumuzda SİT alanı olarak derecelendirildiğini söylediler. Gerekli izinler alındı denildi.

HAYVANCILIK BİTECEK
Bu araziler, ikameti burada olmayan, yazlık yapmak isteyen şahıslara veriliyor. Bunun sonucunda arazinin doğal yapısı bozulacak. Gelecekte ortaya çıkacak kültürel çatışma, huzurumuzu bozacak. Geçim kaynağımız olan hayvancılık bitecek. Yıllarca üzerinde yaşadığımız dedelerimizden miras kalan yerlerimizi oldubitti ile tanımadığımız kişilere bırakmak istemiyoruz.”

Kamulaştırılan mera sahasında toplanan vatandaşlar, jandarma kontrolünde basın açıklamasında bulunduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Haber: Elif SEKMEN

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.