Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çevre Bakanı Murat Kurum’dan inceleme TOYBELEN’DE İNŞAAT BAŞLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümlerinden biri olacak olan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu

Çevre Bakanı Murat Kurum’dan inceleme  TOYBELEN’DE İNŞAAT BAŞLIYOR
REKLAM ALANI
29 Kasım 2020 17:13

Ziyaret, temel atma ve toplantı programları için Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Soğuksu ve Gaziosmanpaşa mahalleleri kentsel dönüşüm alanlarında yaptığı incelemenin ardından Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınacağı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağı alanı ziyaret etti.

BU HAFTA İÇERİSİNDE BAŞLIYOR
Geçen ay ihalesi yapılan ve yakın zamanda ilk kazmanın vurulması beklenen alanda incelemelerde bulunan Bakan Kurum’a burada proje yetkilileri tarafından bilgi verildi. Bakan Kurum’a yapılan bilgilendirmede, “Toplamda 1526 dükkan ve 82 ticari birim yer alacak. Proje 745 dönüm alanda inşa edilecek. 501 milyon ihale bedeli var. Yapımı 650 gün sürecek. Kısmetse önümüzdeki hafta içinde başlayacak” denildi.

Bakan Murat Kurum, proje görselleri üzerinden anlatımı dinledi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile proje üzerine sohbet eden Murat Kurum, buradan sonra Samsun Valiliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Kurum, Valilik anı defterini imzalamasının ardından Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile makam odasında bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası İl Değerlendirme Toplantısı için Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’a geçildi. Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantı 1 saatin ardından son buldu.

‘SAMSUN, GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR’
Bakan Murat Kurum, yaptığı değerlendirmede, “Yeni yatırımlarımızla, yeni projelerimizle; 81 ilimizde olduğu gibi Samsun’dan da bir kez daha ‘2023’e Doğru Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye’ diyoruz. Daha güçlü bir Samsun için geride bıraktığımız 19 senede 30 milyar lirayı aşan dev yatırımlar kazandırdık. Eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, turizmden ticarete, çevre ve şehirciliğe kadar yaptığımız sayısız yatırımla Samsun’u, 19 yıl öncesine göre bambaşka bir konuma taşıdık, bambaşka bir şehir haline getirdik. 30 milyarlık yatırımın bugün törenlerini yapacağımız projelerle beraber 9 milyar 211 milyon liralık kısmını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak biz gerçekleştirdik. Hamdolsun Samsun tüm bu yatırımlarla artık çocuklarının geleceğine daha büyük bir umutla bakıyor. Bizler de Samsun’un bu başarılarıyla her zaman gurur duyuyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.