Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Kemal ŞAHİN’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
REKLAM ALANI
7 Mart 2019 20:14 | Son Güncellenme: 7 Mart 2019 20:21

Tarihimizde,milletimizde, yaşamımızda ve tabii ki Ülkücü Hareket’te bizler için kadınlarımızın yeri apayrı bir önem taşımaktadır. Vatanımızın uğradığı işgaller karşısında oğlunu gururla askere gönderirken bağrına taş basan; ama düşman karşısında yine de bağrını siper eden kadınlarımız takdiri ve teşekkürü sonuna kadar hak etmektedir. Kadınlarımız yaptıklarıyla günümüzde de emeğin simgesi ve başarının sembolü olmuştur. Hayatın her alanında faaliyet gösteren kadınlarımız, karşılaştıkları tüm sorunlara rağmen, her şeyin üstesinden gelerek mükemmel işlere imza atmaktadır.Özetle, Türk milletinin bugünlere gelmesinde kadınlarımızın payı son derece büyüktür.Son dönemler de dozunu giderek artıran kadına yönelik şiddet ve taciz olayları da bizleri derinden üzmekte ve toplumumuzda telafisi mümkün olmayan derin yaralar açmaktadır. Bizler Ülkü Ocakları’nın birer neferi olarak bu tür eylem ve tutum içinde bulunanları esefle kınıyoruz.

Beşbin yıllık Türk tarihinde kadın hep el üstünde tutulmuştur. Türk destanlarında kadına karşı sarsılmaz bir güven, sadakat, sevgi, saygı ve bağlılık vardır. Kadın kâdim Türk kültüründe erkeğin tamamlayıcısı konumundadır. Kadın dâima erkeğin yanındadır. Erkek kadını olmadan hareket etmez. Törenlerde kadın, Hakanın dâima yanında oturur. Siyasî ve idarî alanlarda görüşlerini beyân eder.

Cahiliye döneminde kız çocukları diri, diri gömülürken Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) ”Cennet annelerin ayaklarının altındadır.” Sözüyle insanlığa ışık olmuştur. Hadîs ve fıkıh âlimi ibn Asakir’in; “Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür”. Sözü İslam dinin kadına bakışını en iyi anlatan sözlerden birisidir kanımca. Son olarak Kur’an-i kerim ‎de yüce Allah ayetinde şöyle buyuruyor. Nisa Suresi, 124. ayet: Erkek olsun, kadın olsun inanmış olarak kim salih bir amelde bulunursa, onlar cennete girecek ve onlar, bir ‘çekirdeğin sırtındaki tomurcuk kadar’ bile haksızlığa uğramayacaklardır.

Sözlerime son verirken Başta şehit anaları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum.

         Bafra Ülkü Ocakları Başkanı

                    Kemal Şahin

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.