Dolar 32,4245
Euro 34,7360
Altın 2.434,17
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

‘POLİS VE ASKER AFET BÖLGESİNE!..’

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, gönüllü ve arama kurtarma ekiplerinin artırılması gerektiğini belirtti, polis ve askerin imkan ve kabiliyetlerinin kullanılmasını istedi

‘POLİS VE ASKER AFET BÖLGESİNE!..’
REKLAM ALANI
14 Mart 2023 16:22

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Düzce Üniversitesi, ‘Deprem Yönetimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştaya Samsun Valisi Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı katılarak, deprem sonrası alınan derslerle ilgili bilgiler verdi.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAREKETE GEÇTİ
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Düzce Üniversitesi harekete geçti. Jeologların İstanbul depremine ilişkin yaptıkları tahminlerin ve Düzce’de yaşanan depremlerin etken olduğunu çalıştaya; Samsun Valisi ve Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, protokol üyeleri, davetli konuşmacılar, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM SAVUNMADAN DAHA ÖNEMLİ’
65. Dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, deprem gerçeğinin Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olduğunu belirterek, “Deprem sonrasında alınacak tedbirler gerçekten çok değerli. Afet anında arama kurtarma faaliyetleri ve insanların beslenmeleri ve barınma ihtiyaçları çok önemli. Ancak asıl olan; bir deprem olması halinde hiçbir yıkım olmamasıdır. Bütün bu süreçlerin yaşanmasına ihtiyaç kalmamasıdır. Bunun birinci yolu sağlam konut stokundan geçiyor. Ben aslında savunma sanayii uzmanıyım, uzun yıllar savunma sanayiinde çalıştım. Savunma sanayiinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bu son depremden sonra ülkemiz için savunma sanayiinden daha önemli bir konu olduğunu çok iyi anladık. Bu da kentsel dönüşüm konusu. Bizim bütün şehirlerimizin eski konut stokunun eritilmesi, tüm şehirlerimizde kentsel dönüşüm projeleri başlatılmalı” diye konuştu.


-Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde Önder İmam Hatipliler Derneği ve İnsan Vakfı ortaklığında sabah ve akşam olmak üzere günde 2 öğün yaklaşık 2 bin kişiye yemek verilen aşevini ziyaret eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
yetkililerinden bilgi aldı.

VALİ ZÜLKİF DAĞLI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Çevirim içi olarak programa bağlanan Samsun Valisi Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı konuşmasında, Kahramanmaraş afet bölgesinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. Depremin 37’nci gününde, 12 binin üzerinde artçı yaşandığını, 12 il ve 62 ilçenin etkilendiğini söyleyen Doç. Dr. Dağlı, her türlü donanıma sahip koordinasyon TIR’larının her kurumda bulunmasının önemine değindi.

‘AFAD, GÖNÜLLÜ SAYISINI ARTIRMALI’
Deprem bölgesinde çalışanların lojistiğinin de dikkate alınması gerektiği uyarısında bulunan Vali Dağlı, mülki idare amirlerinin kendi il ve ilçelerinin imkanlarını deprem bölgesine entegre etmesinin önemli faydalar sağlayacağı vurgusunda bulundu. AFAD gönüllülüğünün sayısının çoğaltılması, belediyelerin arama-kurtarma ekiplerini artırması, emniyet ve silahlı kuvvetlerin arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetlerinin kullanılmasının da yarar getireceği değerlendirmesinde bulanan Dağlı, bir daha böyle büyük afetler yaşanmaması temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Program, ‘Teknik Boyutlarıyla Deprem Yönetimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ ile ‘Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Boyutlarıyla Deprem Yönetimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ başlıklı oturumlarla sona erdi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.