Dolar 32,4480
Euro 34,7930
Altın 2.443,10
BİST 9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ADD’DEN SUÇ DUYURUSU!

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi yöneticileri, Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırı nedeniyle ‘suç duyurusu’nda bulunarak, “Davanın müdahili ve takipçisiyiz” açıklamasını yaptı

ADD’DEN SUÇ DUYURUSU!
REKLAM ALANI
11 Şubat 2022 18:05

Samsun‘da 3 Şubat 2022 tarihinde Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırı ADD Genel Merkezi, ülke genelindeki tüm şubeleri ile eşgüdümlü suç duyurusunda bulundu. Samsun’da da ADD yöneticileri, CHP’lilerin de katılımıyla ‘suç duyurusu‘nda bulundu ve, “Davanın müdahili ve takipçisiyiz” açıklamasını yaptı.

‘TÜRKİYE AYAĞA KALKTI’
Suç duyurusunun ardından Samsun Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “Samsun ve Türkiye bu menfur saldırı ile ayağa kalktı. Samsun halkı Atasına sahip çıktı. Olayın gerçekleşme şekli ile fark ettiğimiz güvenlik zaafı nedeni Samsun Halkını ‘Onur Nöbeti’ne davet ettik ve hala nöbetteyiz” dedi.

‘GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETTİK’
Türkiye‘de son yıllarda bazı devlet erkanının da bulunduğu şahıslarca Atatürk‘e ve onun devrimlerine yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini öne süren Dr. Işık Özkefeli, “Üstelik bu tecavüzlerin devletin en üst makamlarından başlayarak, adeta komut alınmış gibi tüm seviyelerde görülmesi Türkiye Cumhuriyetinin sistemli bir saldırıya maruz kaldığının da göstergesidir. Öncelikle ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk sahipsiz değildir. Bizler, bu ülkenin tüm yurtseverleri, bu hayasızca akına göğsümüzü siper etmeye ve mücadele etme kararlılığında ve inancındayız” diye konuştu.

KRALDAN ÇOK KRALCI YALTAKÇILAR
Özkefeli, ayrıca şunları söyledi:

“Unutulmamalı ki ulus olmak ancak sahip olunan ortak değerleri korumakla olur. Türkiye için bu değerlerin en önemlilerinden biri Cumhuriyet, bir diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin bir simgesidir. Milli mücadelenin kahramanı, memleketin kurtarıcısı, devrimlerin mimarı olması nedeniyle hatırasına, eserlerine ve onu ifade eden varlıklara saldırılar, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetine ve onun kazanımlarına da bir saldırıdır. Bu tarz saldırılar milletimizde derin yaralar açmakta, toplumu kin ve nefrete itmektedir.
Özellikle Atatürk’ün mirası makamlarda Cumhuriyetin faziletleri sayesinde oturanların fütursuzca sarf ettikleri hadsiz değerlendirmeler, ne yazık ki kimi kraldan çok kralcı yaltakçılarında Atatürk’e hakaret, hatta iftira etme, hatta bir gece yarısı Milli Mücadelenin sembolü Onur Anıtına saldırma cüretini de doğurmuştur.

‘ALKOLLÜ İKEN YAPTIK’ BEYANLARI
Onur Anıtı saldırısında, sanıkların Emniyette alınan ifadelerinde; Atatürk’ü sevmediklerini, yaptıkları eylemden pişman olmadıklarını belirtmişlerdir. Şüphelilerin bu saldırıyı alkollü yaptıkları yönündeki, basına da yansıyan beyanlarının tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir.

REGAİP KANDİLİ GÜNÜ ATILAN MESAJ
Zira olaydan bir gün önce keşif yaptıkları, eylemlerini planladıkları, olay sonrası görevlilerce sökülmesi dakikalarca süren çelik halatı geceden anıta bağladıkları, olaydan önce 6 adet telefon hattı aldıkları ve birçok kişi ile görüşmeler yaptıkları sabittir. Ayrıca şüphelilerden Celali Rahman Fidan sosyal medya hesabından ‘Yarabbim sabırla hayırlı bir sonuç bekleyen kullarını haberlerin en güzeli ile sevindir’ şeklinde Regaip Kandili günü zaten amacını belli eden bir paylaşımda da bulunmuştur.

DİĞER FAİLLER DE ORTAYA ÇIKARTILSIN
Bu olay basit bir saldırı değildir. Örgütsel, planlı ve organize bir terör eylemidir. Karanlık emelleri olan terör örgütleri mensuplarının halkta infial uyandırarak kardeş kavgası çıkarmak ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasal düzenini yıkmak amaçlı hain bir kalkışmasıdır. Bu nefret saldırısının soruşturmasının; çok dikkatle ve etraflıca yapılması, tüm kanıtların toplanması, diğer faillerin de ortaya çıkarılması şeklinde yürütülmesi gerekmektedir.

Her ne kadar soruşturma Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2022/4941 No’lu dosyası üzerinden devam etmekte ise de, bu vahim olay sadece 5816 Sayılı Yasaya muhalefet ve 2 kişinin tutuklanması şeklinde devam eden bir soruşturmanın konusu olmakla kalmamalıdır. Bu suçun asli failleri yanında destekçi ve özellikle azmettiricilerinin de tespitini ve olayın tüm ayrıntıları ile aydınlığa çıkmasını Yüce Yargıdan bekliyoruz, takipçisi de olacağız.”

CHP’LİLERDEN DESTEK
Yapılan basın açıklamasına CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Zeybek, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türker, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, CHP Tekkeköy İlçe Başkanı Nihat Yurt, Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, CHP Atakum İlçe Örgütü, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Öykü Özkan, CHP Atakum Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarıkaş, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.