Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘ALDIRMA GÖNÜL’ BÜYÜLEDİ!

Ferhat Göçer’in Sabahattin Ali’nin aşkları, heyecanları, hüzünleri ve hasretlerini sahnelediği ‘Aldırma Gönül Müzikali’, Samsun’da Kültürel Dönüşüm Derneği’nin organizasyonuyla Samsun’da sahneye konuldu

‘ALDIRMA GÖNÜL’ BÜYÜLEDİ!
REKLAM ALANI
27 Mart 2022 14:34

Türk edebiyatının en önemli yazar ve şairlerinden Sabahattin Ali’nin eserlerinin yer aldığı Ferhat Göçer’in tek kişilik performans sergilediği ‘Aldırma Gönül’ adlı müzikal tiyatro oyunu, Kültürel Dönüşüm Derneği’nın organizasyonuyla Samsun’da sanatseverlerle buluştu.

UNUTULMAZ ŞİİRLER, UNUTULMAZ ŞARKILAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum İlçesi’ndeki Sanat Merkezi’ndeki sanat gecesinde davetliler, Ferhat Göçer’in usta yorumuyla keyifli anlar yaşarken bir taraftan da Sabahattin Ali’nin Türk edebiyatına bıraktığı şiirleri dinleme ve eserlerine eşlik etme fırsatı buldu. Usta sanatçı Ferhat Göçer sahnede, sözleri Sabahattin Ali’ye ait ‘Aldırma Gönül, Göklerde Kartal Gibiydim, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Leylim Ley’ gibi büyük kitlelerce uzun yıllardan beri hayranlıkla dinlenen şarkıları seslentirdi.

AMAÇ, KABİLİYETLİ ÇOCUKLARI EĞİTMEK
Muhteşem ve anlamlı geceye dair bir açıklamada bulunan Kültürel Dönüşüm Derneği Başkanı Zafer Kozanoğlu, geçtiğimiz yıl mayıs ayında kurulan derneklerinin Türkiye’de ve global ölçekte yaşanan önemli olayların özellikle çocuklar ve gençler üzerindeki etkilerini araştırarak kabiliyetli çocukları dünyada geliştirilen yeni teknolojilerle tanıştırmak ve eğitmek için yola çıktığını söyledi.

HER ŞEHRİN GELİRİ O KENTİN GENÇLERİ İÇİN
Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yetenekli gençlerin önünü açmak istediklerini belirten Zafer Kozanoğlu, “Gençlerimizin çağın gelişen teknolojisine yetişebilmelerini sağlayabilmek için eğiticilere robotik kodlama eğitimleri verip birçok gence ulaşmayı hedefliyoruz. Derneğimizin ilk büyük projesini olan Aldırma Gönül müzikali, Samsun’dan sonra Sinop ve Çanakkale’de de gösterime girecek. Her şehrin geliri, o kentin gençlerinin eğitimi için kullanılacak. Çıktığımız bu yolda siz dostlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak” dedi.

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’DEN TEŞEKKÜR
Müzikali izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de Ferhat Göçer ile Kültürel Dönüşüm Derneği üyelerini kutladı ve başarılı projeleri için teşekkür etti.

HEP BİRLİKTE PASTA KESTİLER
Daha sonra Kültürel Dönüşüm Derneği Samsun Şube Yönetim Kurulu üyeleri Zafer Kozanoğlu, Prof. Dr. Canan Seren, Prof. Dr. Kamil Yakupoglu, Özlem Basoglu, Berrin Zorlu ve Melike Aktel Karaçor ile sanatçı Ferhat Göçer, projenin başlatılması dolayısıyla pasta kesti.

BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET, SAMSUN’A ÖVGÜ
Öte yandan Kültürel Dönüşüm Derneği’nin yöneticileri, ilk büyük projeleri Aldırma Gönül müzikali öncesi, usta sanatçı Ferhat Göçer ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de makamında ziyaret etti. Dernek yöneticileri, ”
Misafirperverliği ve samimiyeti ile bizi karşılayan başkanımıza sonsuz teşekkürler.
Sayın Demir’in de ifade ettiği gibi Samsun, tarihi, doğası ve eşsiz kumsallarıyla görülmesi gereken bir yer” dediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.