Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘ATAKUM’U HERKES DENETLESİN!..’

Samsun’da Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Tüm komisyonlarda, encümende her yerde her partiden yetkili olsun. Herkes gelsin denetlesin ve şeffaf olalım” çağrısında bulundu

‘ATAKUM’U HERKES DENETLESİN!..’
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2021 18:40

Samsun’da Atakum Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Korona virüsle mücadele önlemleri kapsamında Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları uygulanarak yapılan toplantıda 8 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

‘BİR ADIM DAHA İLERİ GİDİYORUM’
Belediye Başkanı Cemil Deveci, Meclis konuşmasında, Atakum Belediyesi’ne karşı başlatılan icra takibi ve akabinindeki iddialar üzerine Atakum Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun araştırma komisyonu kurulması önerisini değerlendirdir. Başkan Deveci, “Bir adım daha ileri gidiyorum. Sevgili basın mensupları her kelimemin altını çiziyorum. Sizler de kaydedin. Bu meclisi Birinci Meclis gibi değerlendirelim. Tüm komisyonlarda, encümende her yerde her partiden yetkili olsun. Herkes gelsin denetlesin ve şeffaf olalım. Tüm Türkiye’ye, iktidara da muhalefete de çağrımdır. Bu ülkede hukuk, demokrasi, şeffaflık ancak böyle kurulur” dedi.

‘EVET, BÜROMDA STAJ YAPTILAR…’
Başkan Deveci, iddialarla ilgili olarak ayrıca şunları söyledi:

“Evet o iki arkadaş benim büromda, ben avukatlık yapıyorken staj yaptılar. Benimle beraber çalıştılar. Ben Atakum Belediye Başkanı olduğumda baroyla, vergi dairesi ile bağım kesildi. Hukuken ve fiilen avukatlık yapamıyorum. Büro benim. Mülkü bana ait. 30 yıllık bir hukuk bürosu. Buradan ayrıldığımda yine oraya gideceğim. Eski düzenimi bir daha kuracağım. Arkadaşlar, Samsun’da büro giderlerini kendi aralarında paylaşan, onların deyimiyle büro masraf ortaklığı yapan 60’ın üzerinde büro var. Bu iki arkadaş da böyle çalışıyor.

‘TABELADAN KORKUM YOK’
Ben o arkadaşın yerinde olsaydım, Atakum Belediyesi’ne karşı bir icra takibi yapmazdım ya da başkanına bilgi verirdim. Durumu bu olaydan sonra öğrendim. Bir protokol imzaladık ve satış işlemini kaldırın dedim. Belediye yetkili birimleri ihaleyle satacaklar, o ve ondan sonraki alacaklara borçları ödenecek. Orada disiplin yönünden baro da bir inceleme yaptı, ben de inceletiyorum. Siz de inceleyin. Benim tabelayı değiştirmeye ihtiyacım yok. Tabeladan korkum yok. Tabela benim. Benim bu şehirde yüze yakın stajyerim var. Bunlardan biri de iktidar partisinin il başkanı. Karşı karşıya siyaset yapıyoruz. Onun ruhsatının altında benim imzam var. Bir ortaklığımız var. Bir ahlaki zeminimiz var. Bir usta çırak ilişkimiz var. Yani siyaseten beni eleştiremeyecek mi? Atakum Belediyesi’ne karşı dava alamayacak mı? Benim stajyerim diye Atakum Belediyesi’ne karşı bir dava almayacak mı?

‘KİMSENİN AKLINDA KUŞKU OLMASIN’
Sözümün arkasındayım. Gruplar değerlendirsinler. Bundan sonraki süreçte hiç oylama olmaksızın adil, herkesi içine katan ortak bir şekilde birbirimizi denetleyelim. Atakum’da ve Samsun’da ticaret yapan kimsenin, kimse hakkında aklında bir tereddüt yahut kuşku olmasın.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.