Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Bafra’da büyük heyecan!

Samsun’da medikal sektörüyle ilgili çok önemli adımlar atılıyor. Önceki gün Ankara’da 3 Bakan’ın katıldığı zirve heyecan yaratırken gözler Bafra’da kurulu bulunan Karma ve Medikal OSB’ye çevrildi.

Bafra’da büyük heyecan!
REKLAM ALANI
15 Haziran 2017 14:43

Samsun’da 40 yıldır üretimi yapılarak dünyaya ihraç edilen tıbbi aletlerle ilgili yeni adımlar atılıyor. Samsun’daki medikal sektörün sorunlarının Çankaya Köşkü’nde masaya yatırılmasının ardından gözler Bafra’da kurulan Karma ve Medikal Organize Sanayi Bölgesi’ne(OSB) çevrildi.  Samsun Canlı Haber’e konuşan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Karma ve Medikal OSB’nin Samsun için çok önemli bir yatırım ve ihracat kaynağı olacağını söyledi.

‘PARAMIZ YURT DIŞINA GİTMEZ’

Medikal aletlerin ihracatının da ülkemize ciddi kazanımlar getireceğine söyleyen BTSO Başkanı Göksel Başar, “Samsun’da medikal sektörde ciddi tıbbi alet üretimi var. Medikal sanayicilerinin Ürettikleri ürünlerin alınmasıyla ilgili talepleri var. Bunlarla ilgili görüşmeleri medikal sanayicilerimizle birlikte yapıyoruz. Bu yatırımların en kısa sürede gerçekleşeceğini ve sadece Samsun’a değil tüm ülkemize büyük bir kazanç getireceğini düşünüyorum. Türkiye medikal sektöründe dışa bağımlı ve yüzde 85’ini ithal ediyor. Bunu biz ne kadar çok azaltırsak paramızın da yurtdışına gitmesine o kadar engel oluruz” dedi. 2015 yılında Almanya Düsseldorf’da düzenlenen tıbbi alet fuarında Samsun’daki medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların açtığı standı görünce duygulandığını belirten Başar, “Bu proje tamamlandığında biz ihracat yapabilecek noktaya geleceğiz. O yüzden bunu çok önemsiyor ve bu konuda titizlikle çalışıyoruz” diye konuştu.

BAFRA OSB’NİN ADI DEĞİŞTİ

Ticaret Odası olarak bu yatırımın Bafra’ya gelmesi için büyük çaba harcadıklarını, bu nedenle OSB’nin adının değiştirdiklerini kaydeden Göksel Başar, “Bafra Karma ve Medikal OSB ilk arsa tahsisine 2005 yılında başladı. 2005 yılından 2017 yılına kadar olan 12 senelik süre içerisinde son yıllarda daha çok artarak arsa tahsislerine devam etti. 2013 yılında bizim başlattığımız bir çalışmayla Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin Samsun’daki medikal yatırımcılara açılması noktasında çalışmalar yürüttük. Ticaret Odası olarak bu yatırımın Bafra’ya gelmesi noktasında koordinasyonu sağladık” dedi.

ÇED İÇİN KOLAYLIK SAĞLANDI

Başkan Başar şöyle devam etti:  “Samsun’daki medikal sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımızla ve bakanlığımızla birlikte yaptığımız görüşmelerde medikal sektörünün Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. etabına ciddi bir katkı getireceği ve yatırımcıların önünü açacağı noktasında mutabakata vardık. Öncelikle organize sanayi bölgesinin ismini değiştirerek Bafra Karma ve Medikal Organize Sanayi Bölgesi yaptık. Daha sonra da ihtisas organize sanayi bölgelerine has olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu aldık. Bunun neticesinde de organize sanayi bölgemize altyapı ihalesinin çıkmak üzere proje ihalemizi yaptık. Kalkınma Bakanlığı’nın yatırım programına alındı ve 2017 Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlandı.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.