Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Belediyelerden ÖRNEK yardımlaşma Samsun’da PANDEMİ KARDEŞLİĞİ

Salgının kötü etkileri tüm hızıyla görülmeye devam ederken Samsun’da, özellikle karantina altındaki vatandaşlar için ortaya konulan yardımseverlik görüntüleri, yürekleri ısıtıyor

Belediyelerden ÖRNEK yardımlaşma  Samsun’da PANDEMİ KARDEŞLİĞİ
REKLAM ALANI
24 Kasım 2020 09:00 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2020 20:46

EVLERE SICAK YEMEK
Korona virüs pandesimi nedeniyle karantina sürecinde olan ve gıda temininde güçlük çeken vatandaşlar için İlkadım ve Atakum belediyeleri seferberlik ilan etti. Her 2 ilçede belediye ekipleri, yine belediye tesislerinde üretilen sıcak yemekleri karantina altındaki vatandaşlara tek tek ulaştırıyor.

ATAKUM’DA YEMEK DESTEĞİ

Atakum Belediyesi, PCR testleri pozitif çıkan ya da temaslı oldukları gerekçesiyle 14 gün boyunca evde zorunlu izolasyonda kalan yurttaşlara öğle yemeği dağıtımına başladı. Atakum Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin mutfağında hazırlanan yemekler, Pandemi Destek Ekibi tarafından izolasyonlu kaplarla karantinadaki Atakumluların adreslerine tek tek ulaştırıldı.

ÖZEL TELEFONDAN ULAŞILABİLİYOR
Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin kentte koronavirüs nedeniyle karantinada kalan yurttaşlara yemek desteği sağlanacağını açıklamasının ardından Atakumlu yurttaşlar, 0552 963 02 30 numaralı telefondan belediyeye ulaştı. İzolasyon sürecindeki Atakumlular, aynı evde bulunan bireylere ait ad, soyad, adres, telefon bilgilerinin yanı sıra bu kişilere ait HES kodlarını ekiplere bildirdi. HES kodu kontrollerinin ardından yararlanıcıları belirleyen ekipler, çalışmalarına günün ilk saatlerinde başladı.

PANDEMİ DESTEK EKİBİ GÖREVDE
Belediyeye ait sosyal tesislerin mutfağında hazırlanan çorba, iki çeşit yemek ve salatadan oluşan menü, izolasyonlu kaplara dolduruldu. Yemekleri ısı kaybını önleyen özel kutularla yola çıkaran Pandemi Destek Ekibi, karantinadaki yurttaşların adreslerine tek tek giderek yemek, ekmek ve içecek teslimatı gerçekleştirdi. Adrese ulaşıldığında yararlanıcılar ile telefon görüşmesi yapan ekip, kapıya çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu. Koruyucu kıyafetler kullanan Pandemi Destek Ekibi, her bir hanenin yemeğini ayrı ayrı paketler halinde temassız uygulama ile kapılarına bıraktı.

İLKADIM’DA YAŞAM DESTEĞİ

İlkadım Belediyesi, korona virüsü ile mücadelede Kovid-19 testi pozitif olan, evde izole olan ve gıda temininde güçlük çeken ilçe halkına bu zor günlerinde yaşam desteği sağlıyor.

BELEDİYENİN AŞ EVİNDE HAZIRLANIYOR
Belediye, korona virüsü salgını nedeniyle evlerinde izolasyon durumunda olan insanların evlerine sıcak yemek dağıtımına başladığını duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Korona virüsü testi pozitif çıkan, gıda temininde güçlük çeken elinde Kovid-19 raporuyla birlikte evinde izolasyonda olan vatandaşlarımız 0553 007 84 95 hattını arayarak bizden yardım talebinde bulunabilirler. Bu uygulamamızı belediyemiz sosyal medya hesaplarımızdan ve halkımızın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda çeşitli afişlerle tanıtımını da yapıyoruz. Kendi aş evimizde hijyenik standartlarda hazırlanan kahvaltı ve akşam yemekleri görevli ekiplerimiz tarafınca adreslere hijyen kurallarına uygun bir şekilde servis edecekler” dedi.

CANİK’TE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MANDALİNA

Kovid-19 Mücadele ve Destek Birimini kurarak salgın ile mücadeleyi en üst seviyede devam ettiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ikinci dalganın yaşandığı bu günlerde örnek bir uygulamaya imza atarak, LÖSEV’in kendi ürettiği mandalinalardan alım yaparak sağlık çalışanlarına ulaştırdı.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI, KAHRAMANLARIMIZ’
Sandıkçı, “Attığımız her adıma büyük önem veriyoruz. Her adımın bir katkı sağlaması için ince eleyip sık dokuyoruz. LÖSEV ülkemizde önemli bir kurum. Önemli hizmetler veriyor. Sağlık çalışanlarımız bizim gerçek kahramanlarımız. Bu zorlu süreçte hem LÖSEV’e destek olmak hem de sağlık çalışanlarımız için başlattığımız uygulamaya ilk adımımızı atmış olduk.Canik Belediyesi Kovid-19 Mücadele ve Destek Birimi ilçemizde görev yapan sağlıkçılarımız için özel uygulamalar yapmaya devam edecek. Son vaka görülene kadar bütün gücümüzle vatandaşımızın ve sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.