Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ÇANAKKALE ZAFERİ BUGÜN ALDIĞIMIZ NEFESTİR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında şu görüşlere yer verdi:

ÇANAKKALE ZAFERİ BUGÜN ALDIĞIMIZ NEFESTİR
REKLAM ALANI
17 Mart 2017 19:38

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin “Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı içinde, tarihin en kanlı bölümü olarak bilinen ve Türk milletinin sayısız zafer, şan ve şerefle dolu tarihinin en parlak sayfalarından biridir. Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk, 57. Alay, Seyit Onbaşı, Nusret Mayın Gemisi, Gelibolu, Conkbayırı, Arıburnu, Anafartalar, Seddülbahir cepheleri, kara ve deniz savaşları ile bir destandır. Çanakkale Zaferi kahramanlık ve şahadetin bir arada olduğu, iman ve fedakârlığın birleştiği, kınalı kuzuların aç susuz Allah diye, vatan diye haykırdığı bir destandır.

 

Çanakkale Zaferi, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir milletin, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

 

Çanakkale Zaferi, iman, bağlılık, özveri, acı, sevgi, aşk, sadakat ve merhamet duygularıyla varoluş mücadelesi veren bir milletin yeniden doğuşunu ve Kurtuluş Savaşımızın mayasını oluşturmuştur. Bugün aldığımız nefes o günlerde son nefeslerini verenlerin vesilesiyle olmuştur. Yeri geldiğinde bizlerde vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız için son nefesimizi vermekten çekinmeyeceğiz. Bizden sonraki nesiller de çekinmeyecektir. Bu nedenle kahraman milletimizin devletimizi ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağına inancımız tamdır.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Zaferinin 102. yılını kutluyor,  başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.