Dolar 32,4390
Euro 34,7386
Altın 2.446,03
BİST 9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ÇARŞAMBA ŞEKER İDDİALARI YALANDIR!..’

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan son günlerde gündeme gelen Şeker Fabrikası ve TOKİ konuları ile ilgili açıklama yaptı

‘ÇARŞAMBA ŞEKER   İDDİALARI YALANDIR!..’
REKLAM ALANI
13 Ekim 2022 16:31 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2022 17:05

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şeker Fabrikası’nın içindeki parçaların sökülerek başka fabrikalara taşındığı iddiası büyük bir yalandır” dedi.

ORTALIĞI BULANDIRMAK İSTİYORLAR
“Çarşamba’ya yapılacak TOKİ konutları üzerinden, Çarşamba Şeker Fabrikası konusunun farklı mecralara çekilerek gündem oluşturulmaya, ortalığı bulandırmaya yönelik bazı açıklamalar yapıldığını görmekteyiz” diyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, şöyle devam etti:

“Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesi için yapılan toplantılar, girişimler ile gelinen aşama ve revizyon çalışmaları ortadadır. Bu çalışmalar kamuoyunun önünde yapılmış olup bugünkü tutarı en az 75 milyon TL’yi bulmaktadır.

FABRİKA İÇİN LOJMANA GEREK YOK
Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılması için lojmanının olması gibi bir zorunlulukta yoktur. Ayrıca bu lojmanlar işçi misafirhanesi olarak kullanılmamakta, işçi lojmanı fabrika alanında olup yenilenmiştir. Lojmanların olduğu alan ile fabrika alanının da alakası yoktur, ikisi farklı yerlerdedir.

ÇARŞAMBALILAR İÇİN 600 YENİ KONUT
İddia edilen söz konusu arsada 90 tane ekonomik olarak ömrünü tamamlamış lojman vardır. Bu lojmanların olduğu bölgeyi, devletin üzerinde bir yük olmaktan kurtararak Çarşambalı hemşehrilerimizin hizmetine olacak şekilde 600 ailenin yaşayacağı TOKİ konutu yapımına açmış olmak bile çevresine vereceği katkıyı düşünür isek tek başına alkışı hak etmektedir.

‘PARÇALAR SÖKÜLÜYOR’ İDDİASI YALANDIR
Şeker Fabrikası’nın içindeki parçaların sökülerek başka fabrikalara taşındığı iddiası da büyük bir yalandır. Haberde yer alan makina parçaları, ‘Difüzyon Dişli’ Kutularıdır. Bunlar her yıl kampanya döneminde Eskişehir Makine Fabrikası’na gönderilir, bakımı yapılır, diğer şeker fabrikalarının olası arızai durumlarına acil müdahale yapılabilsin diye bekletilir. Kampanyalar (pancar işleme dönemi) bittikten sonra da yeniden Çarşamba Şeker Fabrikası’na gönderilir. Bu durum yıllardır tekrar eden genel bir durumdur.

Bizim amacımız, tüm çalışmamız ve hayalimiz Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesidir. 3 yıl öncesinde fabrika konusu hiç konuşulmazken bugün herkesin gündemindedir. Bugün yaşanan günlük kısır tartışmalara inat Çarşambamız için bildiğimiz yolda çalışmaya devam edeceğiz. TOKİ konutları ilçemize hayırlı olsun.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.