Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ÇARŞAMBA’DA SEL!

Samsun ve çevre illerde yaşanan sağanak yağış sonrası Çarşamba İlçesi’nde tarım arazileri sular altında kaldı

ÇARŞAMBA’DA SEL!
REKLAM ALANI
6 Haziran 2023 17:29

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde hafta başından itibaren etkisini gören sağanak yağış meyve ve sebze bahçelerine büyük oranda hasar verdi. Çarşamba’nın özellikle Sahil, Kumtepe ve Çaltı Mahallelerindeki çiftçilerin tarım arazileri sular altında kaldı. Ürünlerinin suya kapılmasını izlemekten başka bir şey yapamadıklarını belirten üreticileri dinleyen Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, ziraat danışmanları, mahalle muhtarları ve çiftçiler ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

YEŞİLIRMAK YÜZDE 100 DOLU
Yaşanan sel felaketinden dolayı bahçelerde yaşanan hasar hakkında açıklamalarda bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Aydemir, “Yeşilırmak Nehri’nin ana yatağı şu anda suyun altında. Biber, patlıcan, buğday ve fındık bahçelerimiz var. Fındıklarımız da su altında. Evler de su altında. Şu anda Yeşilırmak yüzde yüz dolmuş durumda. Biz yıllardır bu sel ile yaşıyoruz. Devlet Su İşleri’ne özellikle bu meteoroloji yağış bilgisini verildiğinde, kanalların ve Yeşilırmak’ın önlerinin temizlense bu kadar bir zarar olmazdı. Ancak her zaman aynı şeyleri söylüyoruz, aynı şeyleri yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

5 MAHALLE SULAR ALTINDA
DSİ’ye sorunun bildirilmesine rağmen müdahale etmemesinden yakınan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Çiftçilerimiz de sonuç itibariyle bizi suçluyor. Biz yetkililere muhtarlar vasıtasıyla bildirdik. Zaten girdi maliyetleri çok yüksek, verim düşük. Çiftçilerimiz bir de sel yaşadı. Gerekli incelemeler yapılacak yaklaşık on gün içerisinde tekrar buralar gezilecek, zarar ziyan tespiti yapılacak. Köylülerimize geçmiş olsun diliyorum. Önümüzdeki hafta yine yağmurlar var. Toprak zaten suya doydu, daha fazla felaket yaşamadan ana kanalların açılmasını istiyoruz. Kumtepe, Sahil, Hürriyet, İstiklal ve Çaltı Mahalleleri sular altında. Kanalların denizle bağlantılı kısımları açılması halinde bu sorunlar kalkacaktır. Özellikle DSİ’ye daha önce söylediğimiz halde önlemini almamış bulunmaktadır. Her çıkışın ağzına makineleri yerleştirip kanal temizliklerini yapması lazımdı. Ona göre hareket edecekti. Çarşamba Belediye Başkanımız makinelerini gönderdi, çalışmalar yaptı. Bu konuda öncelikle DSİ’nin bu işin üzerinde durmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bölgedeki çiftçiler, yaşanan su baskınlarına kalıcı çözüm alınmasını istediklerini vurguladı.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.