Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

CHP’den ‘Havza’ göndermesi: Ankaraya çağırabilirler!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “AKP’li Belediye başkanlarını Ankara’ya çağırsalar, bir günlük işleri var. Yarın bakarsınız Havza’da çağrılır” dedi

CHP’den ‘Havza’ göndermesi: Ankaraya çağırabilirler!
REKLAM ALANI
15 Aralık 2017 17:10

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, partisinin Havza ve Yakakent ilçe kongrelerine katıldı. Akcagöz, kongrelerde yaptığı konuşmalarda, “AKP’li Belediye başkanlarını Ankara’ya çağırsalar, bir günlük işleri var. Yarın bakarsınız Havza’da çağrılır” dedi.

HANİ NEREDE HALK İRADESİ

Yakakent ve Havza’nın önceden sosyal demokrat belediyeler tarafından idare edildiğini hatırlatan Tufan Akcagöz, “Havza’ya da Yakakent’e de ve Samsun’un diğer ilçelerine de, sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile yöneltilmek yakışır. Gel deyince gelen, git deyince giden belediyeci olmaz. Halkın verdiği oyları hiçe sayıp, baskıya ve tehdite boyun eğip çekip giden belediyeci olmaz. Hani nerde halk iradesi?” dedi.

‘KABİLE DEVLETİ MİYİZ?’

“Havza Belediye Başkanı’nı ya da diğer AKP’li Belediye başkanlarını Ankara’ya çağırsalar, 1 günlük işleri var” diyen Akcagöz, sözlerinin devamında şunları söyledi. “Yarın bakarsınız Havza’da çağrılır. Arkamızda millet var diyebiliyorlar mı? Hayır. Böyle yöneticilik olmaz. Şayet suçun ve günahın yoksa, bırakıp gitmek, millete saygısızlıktır. Suçun varsa, o da ayrı bir konu. İstifa etmek çözüm olmamalı. Bunun hesabını vermelisin. İleride çoluk çocuklarına ne diyecekler bilemiyorum. Halk beni seçti, reis istemedi, ben de istifa ettim. Kabile devleti miyiz? Hani nerde demokrasi? Hani, milli irade? Hepsi lafta kaldı. Bu antidemokratik sürecin ağırlığı, Tayyip Erdoğan’ın omuzlarında. Öyle, Kudüs’le ve başka gündemlerle de değişecek gibi değil. Bunu herkes bilmelidir.”

UTANMADAN YALAN SÖYLÜYORLAR

AK Parti dönemlerinde sosyal belediyeciliğin, milleti psikolojik olarak ezerek, ‘sosyal yardımlaşma kurumlarının kapısına hapsetmek olarak’ ortaya çıktığını öne süren Tufan Akcagöz, “Milletin hakkını millete, hakkı olduğu için verin, lütuf olarak değil. Bir de utanmadan, yüzde 11 büyüdük yalanını söylüyorlar. Çarşıya pazara insinler de bir baksınlar. Büyüme, hükümete yakın iş adamlarının göbeğinde. Yoksa, milletin bu büyümeden pay aldığı yok” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E SASKİ ŞİKAYETİ

SASKİ’yi eleştiren Akcagöz, “Mlilet SASKİ’den hizmet bekliyor. SASKİ de bu hizmeti ‘katılma payı’ adı altında vatandaştan para almak suretiyle veriyor. Evin metrekaresine göre vatandaşın ödeyeceği pay hesaplanıyor. İşte tam bu noktada sosyal devlet devreye girmelidir. Ramazan ayı gelince binbir gösteriş için onlarca israf yapıyorsunuz, görüyoruz. Bu da ibadet. Vatandaşın katılım payını düşürün, hizmeti bu şekilde getirin. Vatandaşa hizmet de ibadet. O halde, bu ağır bedeller altında ezilen insanların derdini, sıkıntısını görmeyen Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Şu işe bir el atın. Vatandaş eziliyor. Sosyal devlet işte tam da bu noktada devreye girmeli. SASKİ’nin, Yakakent’e hizmet getirmek için vatandaştan talep ettiği katkı payı adı altındaki meblağları orantısız buluyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.