Dolar 32,5975
Euro 34,7931
Altın 2.498,37
BİST 9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Çiğdem Karaaslan, Kızılırmak Deltası’nda ‘SİYASİ RANTA İZİN YOK!..’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kızılırmak Deltası’ndaki yangınla ilgili olarak, “Bu yangın canımızı acıttı. Bölgenin imara açılması söz konusu değil” dedi

Çiğdem Karaaslan, Kızılırmak Deltası’nda  ‘SİYASİ RANTA İZİN YOK!..’
REKLAM ALANI
20 Eylül 2020 18:47

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, beraberinde Vali Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte, geçtiğimiz hafta büyük bir yangına maruz kalan, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası’nda incelemelerde bulundu. Karaaslan, burada yaptığı açıklamada, deltada yanan bölümün imara açılacağı yönündeki iddiaları yanıtladı ve ‘böyle bir durumun sözkonusu olamayacağını’ açıkladı.

DEMİR: ASLA YAPILAŞMAYA AÇILAMAZ
Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte kuş cennetinde yangın çıkan bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası ilk açıklamayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yangının nasıl olduğu noktasında araştırmanın sürdüğünü ifade ederek, “Burası koruma altında olan bir yer. Takip ettiğimiz bir alan. Burası hiçbir şekilde, asla yapılaşmaya açılamaz. Kesinlikle. Bunu aslında açıklama yapanlar bilmeden yapıyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

KARAASLAN: CANIMIZ ÇOK YANDI
Kızılırmak Deltası’nın ekolojik süreklilik açısından çok önemli bir alan olduğunu vurgulayan Çiğdem Karaaslan ise, “Canımız çok acıdı bu yangınla. Vatandaşlarımıza, hiçbir haneye zarar gelmedi ama çok sayıda canlımızı kaybettik. Sürüngenler, bütün ekolojik varlıklar, bitkiler bizim için çok değerli. Bu bölgenin 21 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile statüsünün yükseltilerek daha korunaklı bir alan haline gelmiş olması çok önemli. Bu tür olaylar sonrasında siyasi rant elde ederiz diyenlerle karşılaşıyoruz. Bölgenin imara açılması ile ilgili kimsenin en ufak bir söylemde bulunma hakkı yoktur” diye konuştu.

”SONUNA KADAR KORUNACAK…’
Kızılırmak Deltası ile ilgili çok ciddi koruma kararları olduğuna işaret ederek, “Burası sonuna kadar korunacak ve yaşatılacaktır. Sosyal medyada paylaşılan ve kuşların telef olduğunu yansıtan fotoğraflar ise gerçeği yansıtmıyor. O fotoğraflar buraya ait değil” diye konuştu.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yangın çıkan alanın 2’nci derecede SİT alanı olarak statüsünün yükseltildiğini hatırlatarak, bu durumun bölgeyi daha dikkatli bir şekilde koruyacağını dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.