Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Atakum Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlara götürdü

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ
REKLAM ALANI
23 Nisan 2021 20:22

Atakum Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 101. yılı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını kısmi kapanma nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar için düzenlediği etkinlikle bayram coşkusunu kentin sokaklarına taşıdı.

BALKONLARDA BAYRAM HAVASI
Sabah saatlerinden itibaren kırsal mahallelerde Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi ekiplerince miniklere 23 Nisan hediyeleri ulaştırılmaya başlandı. Öğlen ise üstü açık otobüs ve sokak gösterisi ekipleri Atakum’u dolaşarak balkonlarında bayram sevinci yaşattı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci de üstü açık otobüsle şehir turu atarak Atakumlularla bayram coşkusunu paylaştı. Gündüz ve iftardan sonra da devam eden etkinlikte, ekipler Atakum’un sokaklarını dolaşarak vatandaşlara bayram coşkusunu ulaştırdı.


“BU BAYRAMIN BENZERİ YOK”
Sokak gösterisi ekiplerindeki çizgi film karakteri kostümlü maskotlar, alev adam ve uzun bacak çocukların ilgisini çekerken, ortaya rengarenk bayram görüntüleri çıktı. Atakent Tramvay Durağı önündeki çocukları selamlayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, burada anne babalara ve çocuklara seslendi.


“ÇOCUKLAR ENERJİ KAYNAĞIMIZ”
Başkan Deveci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bizim kuşağımız, bizden sonra gelen bu çocuklara müreffeh, huzurlu, coşkuyla bayram kutlayabileceğimiz bir ülke emanet etmiyoruz, edemiyoruz. Ulusal kurtuluşun savaşını veren güçler bundan 101 yıl önce egemenliği, iktidarı halka vermişti. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyet’i demokratikleştiremedik, özgürleştiremedik; çocuklarımızın geleceğini mutlu ve kendilerine güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri bir ortam oluşturamadık. Atakum Belediye Başkanı olarak o sorumlulukla konuşuyorum. Hem Türkiye’de hem Atakum’da sorunlarımız var. Çocukları istedikleri gibi yaşatamıyoruz. Kentin her yerinde oynayabilecekleri spor tesisleri, parklar ve bahçeler yok. Hem de Türkiye’nin genelinde sorunlar var. Ama ben umutluyum. Sizler de çocuklarınıza bu umudu aşılayın. Biz, sorumluluklarımızı sonuna kadar yerine getireceğiz. Enerjimizi çocuklarımızdan alacağız, hesabı çocuklarımıza ve torunlarımıza vereceğiz. Bizim hesap vereceğimiz çocuklarımızdan ve torunlarımızdan başka bir güç yok. Sevgili komşularım. Belediyeden buraya kadar Atakum’u ayağa kaldırdık. Atakum böyle bir şey bekliyormuş. Herkes pencerelerde, balkonlarda ve çatılarda. Bayramınızı tekrar kutluyorum sevgili çocuklar hepinizi seviyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.